Overslaan en naar de inhoud gaan

Een dagje Libelle Zomerweek

Afgelopen dinsdag ben ik samen met mijn moeder naar de Libelle Zomerweek geweest. Het was nog even afwachten wat het weer zou doen, maar we hebben geluk gehad. Het is de hele dag droog geweest én het zonnetje heeft zelfs ook nog eventjes geschenen.

Met de trein gingen we onderweg naar Almere. Dat was vooral van Utrecht naar Almere-Poort nog een hele onderneming. Heel veel dames hadden net zoals ons besloten om met de trein te gaan. Doordat we een vrij kleine sprinter hadden, zaten en stonden we allemaal erg dicht op elkaar. Het leverde wel leuke gesprekken op. Vanaf Almere-Poort reden er bussen naar de Libelle Zomerweek, waar je bij de ingang werd afgezet.

De Libelle Zomerweek vond voor de 20e keer plaats en had als thema ‘Let’s dance’. Net als voorgaande jaren waren er allerlei soorten kraampjes te bekijken, waarbij de kleding en tassen in de meerderheid waren. Maar we konden ook allerlei nieuwe hapjes en drankjes proeven, superhandige huishoudelijke apparaten bekijken en meer te weten komen over onder meer goede doelen. Er was ook aan de boekenliefhebber gedacht.

In het programma had ik gezien dat Nathalie Pagie en Joyce Spijker hun boeken zouden signeren. Van Nathalie had ik ’Paradijsvogels’ al gelezen, dus dat boek had ik meegenomen. Mijn moeder had ‘De toneelclub’ bij om te laten signeren. Vooraf had ik via Facebook aan beide auteurs laten weten dat ik op dinsdag zou komen, en dat hadden ze allebei onthouden. Erg leuk!
We hebben eerst even een praatje met Nathalie gemaakt. Wat een leuke auteur. Daarna ben ik nog even met haar op de foto gegaan. Vervolgens gingen we naar Joyce Spijker. Van haar had ik nog niets gelezen, maar daar kwam verandering in aangezien ik haar nieuwste boek ‘In de familie’ voor mijn website mag recenseren. Joyce schreef er een leuke boodschap in en ook met haar ging ik even op de foto.

Als boekenwurm kan ik geen boekenstand voorbij zonder er even een kijkje te nemen. Bij De Crime Compagnie hebben ze tijdens dit soort evenementen altijd leuke acties. Twee boeken voor een tientje; drie voor vijftien euro (en dan krijg je er nog een gratis boek bij). De meeste boeken die daar verkocht werden, had ik echter al in mijn bezit. Ik raakte met een van de medewerkers aan de praat, en dat bleek Sanneke te zijn. Daar had ik al wel eens mee gemaild vanwege het proeflezen van ’Bloedlink’ en voor het aanvragen van recensie-exemplaren. Leuk om haar nu eens in het echt ontmoet en gesproken te hebben. Mijn moeder zei later dat ze het gevoel had dat ze met een BN’er op stap was ;-).

Naast het kijken naar en scoren van nieuwe boeken hebben we ook nog genoten van een optreden van de 3J’s, een kijkje genomen in de Jan, Jans en de Kinderen-stand, heerlijk gegeten en gedronken, en gewoon gezellig gekletst. Een geslaagd dagje Libelle Zomerweek!