Overslaan en naar de inhoud gaan

Een lezende moeder

Al zolang als ik me kan herinneren, vind ik het heerlijk om te lezen. Je kon me als kind haast niet blijer maken dan met een bezoekje aan de bibliotheek. Rondlopen langs alle mooie boeken die daar stonden en dan een keuze maken welke boeken mee naar huis mochten. Ik heb mijn boekenliefde niet van een vreemde. Mijn moeder leest ook heel graag… en heeft een nog sneller leestempo dan dat ik heb.

Lezen en kleine kinderen
Toen ik bijna vier jaar geleden voor de eerste keer moeder mocht worden, daalde mijn leestempo enorm. De vrije tijd die ik toen had, ging in eerste instantie voornamelijk op aan slapen. Met een kleine baby ben je blij als je hier en daar een extra slaapmomentje kan pakken. Naarmate ons zoontje steeds beter sliep (en vooral ’s nachts ook doorsliep), kreeg ik weer meer energie om te lezen. Mijn leestempo ging omhoog en bereikte in de coronajaren zelfs hele hoge punten.

Vorig jaar had ik het geluk om voor de tweede keer moeder te mogen worden. Ook al hebben we heel veel geluk hoe goed ons dochtertje slaapt, ik heb een stuk minder tijd om te lezen… en vooral om te recenseren. Ik vind het schrijven over boeken en mijn mening over gelezen boeken juist zo leuk om te delen. En ons zoontje wil natuurlijk ook aandacht, die ik graag aan hem geef. Ik lees elke dag aan hem voor, maar we hebben het ook druk met kleien, spelletjes spelen, tekenen, in de tuin werken en wandelen.

Plezier houden in het bloggen
Een tijdje terug heb ik daarom (in overleg met mijn man) een vast moment in de week uitgekozen om aan mijn boekenblog te werken. Op die manier kan ik lekker lezen, wat aantekeningen maken over de gelezen en (minimaal) een vaste avond in de week aan mijn boekenblog werken. Het blijft een fijne en heerlijke hobby voor mij. Zo blijft het leuk en gaat het niet als een verplichting voelen. Ik blijf graag mijn recensies met jullie delen (en af en toe een ander artikel erbij). Het kan alleen soms even duren voordat een recensie of een artikel online staat. Voor mezelf heb ik zo een fijne balans gevonden als lezende moeder.