Overslaan en naar de inhoud gaan

Ellen Lina – Crash

Anna Kranenburg is 31 jaar en eigenaresse van een kookwinkel in Arnhem. Ze is een overlevende van de vliegramp met vlucht IT 642. Naast haar zat Jesse Wilgers. Hij is 33 jaar en werkt op Wall Street in New York. Hij is de tweede Nederlandse overlevende.

Anna wordt in De Avondshow geïnterviewd over de crash die zij overleefde. En daarna gebeurt het onmogelijke. Haar verhaal komt bij Ruben Partier, die ervoor wil zorgen dat de levens van Anna en Jesse nooit meer hetzelfde zullen zijn. Maar waarom wil hij dat? Wat is er precies gebeurd aan boord van vlucht IT 642? Zaten Anna en Jesse toevallig naast elkaar of is er meer aan de hand?

In de zomer gaf ik mij op om mee te doen aan de blogtour van het nieuwste boek van Ellen Lina. Aanstaande zaterdag 5 november verschijnt ‘Crash’, het vierde boek van deze auteur. Wat heeft ze een mooi, goed en boeiend boek geschreven.

In ‘Crash’ volg je het verhaal vanuit Anna. Je begint als de crash al is gebeurd en komt er langzaamaan via flashbacks achter wat er precies is gebeurd. De auteur wisselt heden en verleden regelmatig af en dat houdt de spanning hoog. Je bent ontzettend benieuwd hoe het een en ander in elkaar zit en daarom blijf je het liefste doorlezen. Ik had het boek uiteindelijk in twee dagen uit.

Lina krijgt het voor elkaar dat je sommige scènes met kippenvel op je armen en/of tranen in je ogen leest. En dan de ontknoping en het einde…! In mijn ogen passen die helemaal bij het verhaal, maar de auteur heeft daar nog wel wat verrassingen voor haar lezers in petto. Als je het boek uit hebt, moet je alles echt even laten bezinken. Wát een boek!

‘Crash’ is vanaf 5 november overal verkrijgbaar, met een eigen soundtrack erbij. Bij Het Colofon in Arnhem vindt die zaterdag vanaf 14:00 uur de officiële boekpresentatie plaats. Ga het lezen! Het is een absolute aanrader om te lezen, zeker als je genoten hebt van de eerdere boeken van Lina. Dit verhaal is spannender dan haar eerdere werk, maar je herkent de schrijfstijl van de auteur erin terug net zoals de keuze voor “niet-standaard personages”. Dat laatste is één van de dingen die ik mooi vind aan de boeken van Ellen Lina.

Auteur: Ellen Lina
Titel: Crash
Genre: Roman
Aantal pagina's: 365
Uitgeverij: Ellessy
ISBN: 9789086603213