Overslaan en naar de inhoud gaan

Emily Barr – De perfecte leugen

Lucy Riddick droomt ervan om eens naar Venetië te gaan. Dit komt door de poster van Venetië die haar moeder in haar keuken had hangen. Lucy ziet deze romantische plaats als dé plek om jezelf helemaal te verliezen. Daar heeft ze behoefte aan nu haar grote geheim openbaar dreigt te worden.

Lucy heeft geen tijd te verliezen en wil zo snel mogelijk weg uit Engeland. Ze vlucht naar Italië, zonder verdere uitleg aan haar dierbaren. Zij blijven daardoor met een heleboel vragen achter. Maar is Lucy wel veilig in Venetië? Of wordt ze daar alsnog achtervolgd door haar verleden?

In ‘De perfecte leugen’ lees je het verhaal vanuit twee perspectieven: vanuit Lucy en vanuit Marianne. Het duurt eventjes voor je precies doorhebt hoe deze personages met elkaar verbonden zijn. Dat brengt meteen de spanning in het verhaal. Emily Barr geeft de lezer telkens een klein beetje informatie waarmee je aan de slag kunt. Je gaat zelf op ontdekkingstocht om te zien welk geheim Lucy met zich meedraagt en wie Marianne nu eigenlijk is.

Barr gebruikt korte hoofdstukken, waardoor je het verhaal lekker vlot kunt lezen. Voor je het weet, ben je alweer een paar hoofdstukken verder. ‘De perfecte leugen’ is boeiend en maakt je nieuwsgierig. De ontknoping is verrassend en hier en daar wat absurd. Je kunt je bijna niet voorstellen dat dit in het echt zou kunnen gebeuren. Maar dat betekent natuurlijk niet dat het niet zo zou kunnen zijn. Het doet verder niks af aan het verhaal. Het is namelijk een spannend, interessant en ontroerend verhaal.

Auteur: Emily Barr
Titel: De perfecte leugen
Genre: Roman
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022568941