Overslaan en naar de inhoud gaan

Emma Zomer – Eén huis, vijf dates

Esmée vat het onzalige plan op om een hond in huis te nemen – natuurlijk zonder dat met haar huisgenoten te overleggen. Eerst worden ze gek, later gaan ze toch van hem houden. Net zoals ze van die gekke Esmée zelf houden.

Op liefdesgebied gebeurt er van alles in het leven van de vrouwen, al weten ze niet zo goed of ze nu op het juiste pad zijn. En dan is er ook nog Charlots zusje Liz dat dreigt te ontsporen. Gelukkig kunnen ze aan elkaar altijd hun verhaal kwijt.

Emma Zomer is de schrijversnaam van vijf auteurs: Anne West, Chantal Claassen, Evelien de Raaff, Renée Olsthoorn en Saskia Oudshoorn. Ze schrijven samen de Huisgenoten-serie, waarin ze allemaal voor een personage schrijven, wat de serie een uniek project maakt. ‘Eén huis, vijf dates’ is het tweede deel.

In ‘Eén huis, vijf dates’ leer je de vijf hoofdpersonages weer wat beter kennen. Dit keer is dat op liefdesgebied. De vijf vrouwen zijn allemaal single, maar ze zijn eigenlijk wel op zoek naar de liefde van hun leven. Heerlijk om te lezen hoe verschillend ze daar allemaal mee omgaan. Elke auteur heeft een eigen personage, maar tijdens het lezen van het boek merk je daar weinig van. In elk hoofdstuk staat één van de vrouwen centraal, en de hoofdstukken vloeien heerlijk in elkaar over. Knap gedaan!

De personages krijgen het niet altijd even gemakkelijk in het verhaal, maar dat zorgt ervoor dat ze juist extra menselijk overkomen. Doordat ‘Eén huis, vijf dates’ het tweede deel uit de reeks is, krijg je een steeds beter beeld van de vijf vrouwen en hun omgeving. Je kunt je een nog betere voorstelling maken van hun studentenhuis. Ik ben heel benieuwd wat er in het volgende deel te gebeuren staat.

Auteur: Emma Zomer
Titel: Eén huis, vijf dates
Serie: De huisgenoten
Genre: Roman
Aantal pagina's: 147
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020542189