Overslaan en naar de inhoud gaan

Emy Geyskens en Kolet Janssen – De Pyjamareus

De 7-jarige Liam heeft in het ziekenhuis gelegen omdat hij vaak last heeft van zijn buik. Nu hij weer thuis is, voelt hij zich nog niet helemaal de oude. Hij is snel moe en moet daardoor veel rusten. Daardoor kan hij nog niet naar school. Dankzij het zogenoemde Bednet kan hij vanuit thuis de lessen volgen en gezellig met zijn klasgenootjes kletsen. Zo kan hij toch meehelpen om van Pyjamadag een groot feest te maken.

Uitgeverij Clavis heeft een bijzondere serie gemaakt, genaamd Pleister. In deze serie worden gevoelige onderwerpen bespreekbaar gemaakt, zoals ziekte of een ander huishouden. Op deze manier nodigen de Pleister-boeken uit om met elkaar erover te praten en om meer begrip voor elkaar te krijgen.

In ‘De Pyjamareus’ volgen we Liam, die na een ziekenhuisopname weer naar huis mag. Emy Geyskens en Kolet Janssen laten goed zien dat Liam meerdere kanten heeft. Aan de ene kant probeert hij zich groot en stoer te houden tegenover zijn vrienden; aan de andere kant durft hij aan zijn moeder te laten zien dat hij soms veel pijn heeft en verdrietig is.

Lees verder op Chicklit.nl.

Auteurs: Emy Geyskens en Kolet Janssen
Illustrator: Jessica Raes
Titel: De Pyjamareus
Genre: Prentenboek
Aantal pagina's: 48
Uitgeverij: Clavis
ISBN: 9789044835496