Overslaan en naar de inhoud gaan

Eric Hill – De speurtocht van Dribbel

Het is een speciale dag voor Dribbel en dat wordt gevierd met een speurtocht in het park. In dit vrolijke peuterboek kunnen kinderen Dribbel helpen zoeken naar de aanwijzingen achter de flapjes om zo de grote verrassing te vinden.

Het hondje Dribbel bestaat dit jaar 40 jaar en dat gaat natuurlijk niet onopgemerkt voorbij. Dit vrolijke hondje dat ooit bedacht is door Eric Hill (1927-2014) is nog steeds ontzettend populair bij kleine kinderen. Het is daarom erg leuk dat er regelmatig nieuwe titels over dit personage verschijnen. Een van de nieuwste boeken is ‘De speurtocht van Dribbel’.

In dit flapjesboek mag je samen met Dribbel een heuse speurtocht maken. Op elke pagina vind je een aantal flapjes waar je achter kan kijken voor een aanwijzing. Natuurlijk is er meer te vinden dan alleen een aanwijzing voor de speurtocht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een leeuw, een vlinder en een ballon. Erg herkenbare voorwerpen en dieren voor de doelgroep van 2 tot 4 jaar. Een tip: maak als (groot)ouder alvast een keer alle flapjes open, aangezien ze de allereerste keer nog vrij vast zitten.

Sommige flapjes zijn vrij klein, waardoor ze voor een 2-jarige wat lastiger open te maken zijn. Tegelijkertijd is dat wel een stimulans voor de fijne motoriek én is het flapjesboek ook voor een wat oudere peuter nog leuk om te lezen. Het verhaal is leuk en zorgt voor herkenbaar. De verschillende afbeeldingen maken er een waar feestje van. Dat maakt van ‘De speurtocht van Dribbel’ een leuk en fijn (flapjes)boek. Aanrader voor de kleine boekenwurmen!

Auteur: Eric Hill
Titel: De speurtocht van Dribbel
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 12
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000373581