Overslaan en naar de inhoud gaan

Esther Verhoef – De kraamhulp

Didi Vos is pas bevallen van haar eerste kindje, dochtertje Indy. Het was een zware bevalling, waaraan ze tijdelijke bekkeninstabiliteit heeft overgehouden. Daardoor is ze aan haar bed gekluisterd. Gelukkig heeft ze kraamhulp Hennequin Smith, die haar zo goed mogelijk helpt. Of toch niet helemaal?

Miriam de Moor is werkzaam bij de politie van Rotterdam. Ze kan de plotselinge dood van haar broer niet goed verwerken. Ze vermoedt dat er kwade opzet in het spel is en ze vertrouwt haar schoonzus niet. Zonder dat haar collega’s het weten, doet ze stiekem onderzoek naar haar schoonzus. Al snel ontdekt ze zaken, waardoor haar eigen leven in gevaar dreigt te komen.

Esther Verhoef heeft al een aantal spannende en boeiende thrillers achter haar naam staan. ‘De kraamhulp’ is wat mij betreft het engste boek dat ze tot nu toe geschreven heeft. Als je zwanger bent of net bevallen bent, zou ik dit boek nog even links laten liggen… Dan kun je maar beter even wachten tot je kraamtijd voorbij is.

‘De kraamhulp’ is een geweldig en vooral een spannend boek. Verhoef laat met dit boek wederom zien waarom zij zo’n populaire auteur is. Het verhaal speelt zich in slechts tien dagen af… maar wat daar allemaal in gebeurt. Je hoopt het zelf nooit mee te maken. Soms is Didi wat naïef in dingen die ze gewoon maar aanneemt van Hennequin. Maar aan de andere kant is eigenlijk wel knap te noemen hoe de kraamhulp met bepaalde zaken wegkomt. Je vraagt je af of je dat zelf allemaal zou toestaan als je net bevallen bent. Na het lezen van dit boek in ieder geval zeker niet!

Als je eenmaal in het boek begonnen bent, kun je haast niet stoppen met lezen. Je wilt het fijne van het verhaal lezen en daardoor blijf je maar doorgaan. Het resultaat: binnen één dag had ik het uitgelezen. Een absolute boekentip!

Auteur: Esther Verhoef
Titel: De kraamhulp
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 328
Uitgeverij: Ambo Anthos
ISBN: 9789041423696