Overslaan en naar de inhoud gaan

Eve Hazel – Het rebound effect

Tess Vermeer had altijd alles prima op een rijtje: ze was het knapste meisje van de school, haalde goede cijfers en basketbalde ook nog eens op het allerhoogste niveau. Totdat alles tijdens een dramatische zomer in duigen valt. Ze vertrekt halsoverkop naar haar vader in Friesland en laat alles achter: school, basketbal… en haar allerbeste vriend, Daan Blok.

Twaalf jaar later is Tess met hulp van haar familie en goede vriendin Nicole weer opgekrabbeld. Het leven lacht haar toe. Tot ze in de sportwinkel letterlijk tegen haar verleden aanbotst. Hij is lang, donker en sterk, en speelt in het Nederlands basketbalteam. Zal hij Tess ooit kunnen vergeven voor wat ze hem al die jaren geleden heeft aangedaan?

In het begin van ‘Het rebound effect’ ben je als lezer even zoekende hoe een en ander in elkaar steekt. Wie is Tess precies? Wat heeft ze in het verleden meegemaakt? Wat is haar relatie met Daan geweest? Gedurende het verhaal kom je daar achter, maar het zorgt er in eerste instantie voor dat je niet meteen lekker in het verhaal zit.

Eve Hazel heeft wel een vlotte schrijfstijl. Als je eenmaal een beetje door hebt hoe het in elkaar lijkt te steken, leest het verhaal prima door. Het enige jammere is dat het verhaal wat op de oppervlakte blijft. Je had graag wat meer willen weten over bepaalde beweegredenen van personages of wat meer diepgang willen zien. Dat had het verhaal zeker ten goede kunnen komen.

Dat neemt verder niet weg dat Hazel met ‘Het rebound effect’ een prima verhaal heeft geschreven om lekker even tussendoor te lezen. De epiloog vormt een mooie afsluiting van het verhaal dat er perfect bij past. Gevoelsmatig had er alleen wat meer ingezeten.

Auteur: Eve Hazel
Titel: Het rebound effect
Genre: Roman
Aantal pagina's: 214
Uitgeverij: Kobo Original
ISBN: 9781774538326