Overslaan en naar de inhoud gaan

Fiona Gothfield – Striemen aan het zwembad

Een jaar nadat Wendy haar overspelige partner de deur wees en Sanne weduwe werd, trakteren de 41-jarige alleenstaande moeders zichzelf op de reis van hun leven. Met hun nieuwe garderobe, pronken ze met “hun striemen” aan het zwembad in de prachtige Dominicaanse Republiek.

Tijdens deze korte vakantie worden hun levens helemaal op hun kop gezet en ontmoeten ze verschillende heren na heel wat alcohol te consumeren. Ze genieten van de mannelijke aandacht, al twijfelen ze over de bedoelingen van de mannen. Wendy en Sanne krijgen heel wat nieuwe inzichten tijdens hun zonnige verblijf. Vluchten ze hiervan weg of zullen ze zichzelf - met striemen en een maatje meer - eindelijk accepteren?

Het verhaal van ‘Striemen aan het zwembad’ wordt vanuit Wendy en Sanne verteld. Ook al verschillen deze twee personages en hebben ze ieder hun eigen karaktertrekken, je bent in het begin even zoekende wie wie nu is en welke kinderen bij wie horen. Boven ieder hoofdstuk staat de persoon vanuit wie je het leest, maar toch bladerde ik soms even terug bij wie ik ook alweer was. Dat ging uiteindelijk voorbij; het zorgde er alleen wel even voor dat ik in het begin nog niet lekker in het verhaal kwam.

Vanaf het moment dat de vrouwen op vakantie zijn, ging het lezen voor mij ineens stukken vlotter. Wendy en Sanne blijken twee heel verschillende personen te zijn, maar ze passen als beste vriendinnen heel goed bij elkaar. Leuk hoe Fiona Gothfield dat heeft gecreëerd. Je leert de personages redelijk goed kennen, maar het gaat nergens echt de diepte in. De beide vrouwen maken wel een kleine ontwikkeling door. Daar had van mij wat meer in mogen zitten. Wellicht komt dat in het tweede deel aan bod, aangezien op de kaftpagina staat dat ‘Striemen aan het zwembad’ het eerste deel is. We gaan het zien…

Auteur: Fiona Gothfield
Titel: Striemen aan het zwembad
Genre: Roman
Aantal pagina's: 115
Uitgeverij: Books and Butterflies
ISBN: 9789464510836