Overslaan en naar de inhoud gaan

Gaby Rasters – Tequila en tulpen

Anouk heeft de bloemenstal van Carmen overgenomen, maar merkt dat er minder klanten naar haar winkel komen vanwege een groep hangjongeren. De brutale jongerenwerker Marc biedt niet alleen hulp, maar meer dan dat.

Anouk leert de alleenstaande moeder Liz kennen en merkt al snel dat zij ook wel wat geluksmomentjes kan gebruiken!

‘Tequila en tulpen’ is het tweede deel uit De bloemenstal-serie. In totaal verschijnen er drie boeken in deze reeks.

Gaby Rasters laat het verhaal van dit tweede boek verder gaan waar het vorige deel is geëindigd. Daarom is het wel aan te raden om deze serie op volgorde van verschijnen te lezen. Carmen en Florian hebben nog een kleine rol in dit verhaal, maar het draait deze keer om Anouk en Marc.

Waar de bloemenstal in het eerste boek een vrij centrale rol heeft, is dat in ‘Tequila en tulpen’ een stuk minder het geval. Het gaat nu meer om de hangjongeren en hoe daarmee omgegaan kan worden. Begrijpelijk als je weet dat Rasters hier in haar werk mee te maken heeft, maar ik had toch meer nadruk op de bloemenstal verwacht. Dat neemt overigens niet weg dat het interessant is om te lezen hoe er met hangjongeren gecommuniceerd kan worden en wat een jongerenwerker zoal doet. Dat heeft de auteur mooi in het verhaal verweven en leest prima weg. Alleen ligt daar meer de nadruk op dan ik had verwacht.

Het is leuk om te lezen dat de vriendinnen van Carmen hier en daar voorbij komen en bijspringen waar nodig is. De introductie van personage Liz voegt ook echt iets toe aan het verhaal. Je wordt wel steeds nieuwsgieriger naar het verleden van Jessy. Zouden we daar in het derde deel meer te weten over komen, ook al staat dan Liz vooral centraal?

Auteur: Gaby Rasters
Titel: Tequila en tulpen
Serie: De bloemenstal
Genre: Roman
Aantal pagina's: 132
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020542738