Overslaan en naar de inhoud gaan

Gelezen boeken 2015 - boeken top-15

Aan het begin van dit jaar las ik via het twitteraccount van De Bibliotheek over de tag #boekperweek. Het doel hiervan was om mensen meer aan het lezen te krijgen. Lees één boek per week, zodat je in totaal 53 boeken hebt gelezen in 2015. Aangezien ik in januari met een leesdipje te maken had, leek me dat een mooi streven voor dit jaar.

Mijn leesdipje bleek echter van korte duur. Al in april las ik mijn 53e boek, waarmee ik het doel al bereikt had. Ik besloot het op te hogen naar “twee boeken per week”. Ook dat ging vlotter dan verwacht. In augustus las ik mijn 106e boek. Weer een doel bereikt! Zou het me lukken om “drie boeken per week” te lezen, wetende dat ik in november en december minder tijd zou hebben om te lezen vanwege een klus- en verhuisperiode? Het antwoord is: ja! In 2015 heb ik het voor mij recordaantal van 159 boeken gelezen. Omgerekend is dat drie boeken per week.

Zoals elk jaar maak ik na de feestdagen een lijstje met mijn favoriete boeken. Een lastige opgave, maar wel leuk om te doen. Normaal maak ik een top-10, maar omdat ik dit jaar zoveel boeken heb gelezen is het een top-15 geworden. De volgorde van de boeken is op achternaam van de auteur. Ik kan namelijk niet kiezen welk boek ik het allerbeste vind…

Snuffel lekker rond en hopelijk haal je er nog een mooie boekentip uit of is het een feest van herkenning voor je. Op naar een prachtig en leesrijk 2016!

Marjan van den Berg – Joy
Samuel Bjørk – Ik reis alleen
Anne-Gine Goemans – Honolulu King
Patrick van Hees – De geluksoma
Marianne en Theo Hoogstraaten – Bloedlink
Linda Jansma – Verbroken
Lisette Jonkman – Schrijven kreng!
Heleen van der Kemp – Bijwerking
Camilla Läckberg – Leeuwentemmer
Ellen Lina – Ooit zal ik je weer zien
Rosamund Lupton – Zusje
Myrthe van der Meer – UP
Graeme Simsion – Het Rosie Project
Esther Verhoef – Lieve mama
Simone van der Vlugt – De lege stad