Overslaan en naar de inhoud gaan

Gerard Legerstee – De Camino moord

Kai vliegt naar Noord-Spanje nadat hij heeft gehoord dat zijn broer op brute wijze is vermoord tijdens de wandeltocht naar Santiago de Compostela. Verbeten gaat hij op zoek naar de moordenaar van zijn broer, ondanks meerdere waarschuwingen van de politie om de opsporing aan hen over te laten. Het onderzoek verplaatst zich al snel naar de Rotterdamse regio, waarbij Kai tot zijn frustratie te horen krijgt dat hij zelf tot de verdachten behoort door enkele dramatische gebeurtenissen in het verleden.

Bij de jacht op de moordenaar loopt Kai zelf ook groot gevaar en vallen er nog meer doden terwijl de Rotterdamse recherche in het duister tast. Moet de moordenaar in zakelijke kring worden gezocht of in de privésfeer vanwege het roerige liefdesleven van zijn broer? Nadat Kai, geholpen door de kordate brigadier Meyra, uiteindelijk achter de identiteit van de moordenaar van zijn broer is gekomen, geeft deze zich niet zomaar gewonnen.

Voordat Gerard Legerstee zijn nieuwste boek ‘De Camino moord’ onder de aandacht van uitgeverijen wil brengen, heeft hij een aantal boekbloggers en recensenten benaderd om zijn boek te lezen en te beoordelen. Op die manier wil hij kijken hoe zijn boek door hen ontvangen wordt. Slim gedaan!

Het verhaal begint met twee hoofdstukken uit het verleden die meteen de interesse van de lezer wekken. Wat is er daar precies gebeurd? Wat heeft dit met de rest van het verhaal te maken? Je bent in ieder geval benieuwd hoe het allemaal verder zal gaan.

Legerstee heeft een prettige schrijfstijl, waardoor het verhaal lekker leest. Toch ben je in het begin even zoekende wie wie precies is en welke rol ze binnen het verhaal hebben. Gelukkig kom je daar gaandeweg het boek achter en word je helemaal meegenomen in de zoektocht van Kai. Je bent vooral heel nieuwsgierig wat er nu precies met Kais broer is gebeurd. De auteur weet de spanning steeds verder op te bouwen binnen ‘De Camino moord’, dat uiteindelijk uitmondt in een interessante en spannende ontknoping. Al met al heeft Legerstee een prima thriller geschreven. Het enige nadeel voor de auteur is dat er net een ijzersterke nieuwe thriller van Anya Niewierra is verschenen met de titel ’De Camino’, waarmee je dit boek onbewust een beetje vergelijkt.

Auteur: Gerard Legerstee
Titel: De Camino moord
Genre: (Literaire) thriller
Aantal pagina's: 327