Overslaan en naar de inhoud gaan

Gillian King – Alles of niets!

Nikki heeft het zwaar. Ze is verlaten door haar jeugdliefde Koen, maar ze kan zich daar niet bij neerleggen. Ze wil hem terug, koste wat het kost. Maar dan ontmoet ze in de trein Thijs. Wat is dat een geweldige man. Op slag vergeet ze Koen.

Roos heeft een misstap begaan in haar relatie, maar ze doet er nu alles aan om haar relatie te redden. Via via hoort ze ineens dat haar vriend gezien is met een andere vrouw. Een hele knappe vrouw zelfs. Het zal toch niet zo zijn dat haar Thijs er met een ander vandoor gaat?

Thijs voelt zich verschrikkelijk: zijn vriendin Roos heeft een affaire gehad met een collega. Ze hebben toch besloten om samen verder te gaan, maar Thijs vindt dat niet altijd even gemakkelijk. Als hij Nikki ontmoet, krijgt hij gevoelens die hij al een tijd niet meer ervaren heeft.

In ‘Alles of niets!’ lees je het verhaal vanuit twee perspectieven, namelijk Nikki en Roos. Het verhaal wordt vanuit het ik-personage verteld, maar doordat er voor elk hoofdstuk staat aangegeven vanuit wie je het leest is het goed te volgen. Je leert de beide vrouwen goed kennen en leest over hun gevoelens en gedachten. Je vormt hierdoor een mening over Nikki en Roos, maar Gillian King laat je zien dat het allemaal niet zo zwart/wit is als het in eerste instantie lijkt.

Het verhaal leest lekker weg. King heeft een prettige schrijfstijl en zorgt voor afwisseling en verschillende verrassingen. Als je de flaptekst leest, lijkt het een vrij voorspelbaar verhaal te worden. Maar niets is minder waar. Net als je denkt te weten hoe het verhaal zal eindigen, komt King met een zeer onverwachte twist op de proppen. Heerlijk als een auteur dat doet.

‘Alles of niets!’ was mijn eerste kennismaking met Gillian King, maar het zal zeker niet de laatste zijn. Ik zag dat dit haar vijfde roman bij uitgeverij Zomer & Keuning is, dus ik heb nog wat te lezen van haar.

Auteur: Gillian King
Titel: Alles of niets!
Genre: Roman
Aantal pagina's: 253
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789401900584