Overslaan en naar de inhoud gaan

Graeme Simsion – Het Rosie Effect

Don Tillman en Rosie Jarman uit ‘Het Rosie Project’ zijn terug. En hoe! Inmiddels zijn ze getrouwd en wonen ze (tijdelijk) in New York. Als Don aan zijn vrouw wil laten weten dat zijn beste vriend uit Australië – Gene – komt en voorlopig bij hen blijft wonen, heeft Rosie groot nieuws: ze is zwanger!

Hoe gaat Don met dit nieuws op? Alleen op een manier zoals hij dat kan. Binnen korte tijd verzamelt hij alle kennis die er is over het vaderschap. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Don komt regelmatig in de problemen, en weet niet hoe hij dat aan Rosie moet vertellen. Don wil alles perfect voorbereiden en perfect doen, waardoor hij Rosie en haar gevoelens uit het oog verliest. Loopt dit wel goed af voor het pasgetrouwde stel?

‘Het Rosie Effect’ is het vervolg op het populaire boek ‘Het Rosie Project’, waar Graeme Simsion internationaal zeer goed mee gescoord heeft. Ik heb genoten van dit eerste boek en was daardoor erg benieuwd naar het vervolg.

In dit tweede boek over Don en Rosie vertelt de auteur op wederom een vermakelijke en leuke wijze hoe het het tweetal afgaat nu ze getrouwd zijn en in Amerika wonen. Simsion heeft een prettige schrijfstijl en gebruikt veel humor. Je leeft mee met Rosie als je merkt hoe Don omgaat met zijn toekomstige vaderschap. Tegelijkertijd waardeer je Dons zorgvuldigheid in zijn onderzoek naar hoe het is om vader te worden.

Toch vond ik ‘Het Rosie Project’ net wat leuker en boeiender dan ‘Het Rosie Effect’. Dit boek kent wat langdradige stukken, waardoor het tempo van het verhaal vertraagd wordt. Wat in het eerste deel allemaal nieuw en onvoorspelbaar was, was in dit deel soms wat veel van hetzelfde. Dat neemt overigens niet weg dat ik niet genoten heb van het boek. ‘Het Rosie Effect’ is een leuk boek en laat je zien hoe het verder is gegaan met Don en Rosie. Het is zeker de moeite waard om gelezen te hebben na het eerste deel. Alleen over dat deel was ik enthousiaster.

Auteur: Graeme Simsion
Titel: Het Rosie Effect
Genre: Roman
Aantal pagina's: 424
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024565719