Overslaan en naar de inhoud gaan

Han Bekkers – Reis naar de bron

David is op de vlucht voor de spoken uit zijn verleden, maar hij is op een dood punt beland. Machtige vijanden bedreigen hem en hij moet vrezen voor zijn leven. Trauma’s uit zijn jeugd en vergeten droombeelden dringen zich op en dwingen hem onder ogen te zien dat zijn leven een puinhoop is. In de liefde stapelen de mislukkingen zich op. Met de moed der wanhoop legt hij zijn lot in handen van een leermeester, maar diens wijze lessen vormen slechts een begin van wat hij te leren heeft

David is vastbesloten alle hindernissen te overwinnen, al heeft hij dan nog geen idee van de lange, barre tocht die hem te wachten staat en de vele obstakels die hij zal tegenkomen. Het wordt zowel een reis naar binnen als naar buiten, via fysieke bestemmingen die hem steeds een stukje verder brengen op de innerlijke weg naar zijn spirituele bron.

Han Bekkers heeft ‘Reis naar de bron’ geïnspireerd op aspecten uit zijn eigen leven: zijn liefdes, zijn jeugd, zijn reizen over de wereld, zijn studie naar spirituele bronnen en zijn levenservaring. Hij heeft vijf jaar aan dit boek gewerkt. En dat is al een compliment waard. Knap dat je je als auteur zo in een project kan vastgrijpen en zo de tijd neemt om een boek te schrijven.

Elk hoofdstuk begint met een citaat, waarin achterin het boek de bronverwijzing is opgenomen. Daar zitten zeker een aantal boeiende en wijze spreuken tussen. Deze start van elk hoofdstuk past perfect bij het boek, waarin het spirituele regelmatig de boventoon vormt. Het kan zijn dat je aan het begin van het boek aan de schrijfstijl moet wennen, waardoor het even duurt voordat je lekker in het verhaal komt. Het is namelijk geen standaardroman. Dat geeft dit boek juist wat extra’s. Het kan op bepaalde momenten zelfs verhelderend werken voor de lezer. Daardoor zorgt het er tegelijkertijd wel voor dat je het boek niet in één ruk uitleest. Dat maakt verder niets uit. Niet elk boek hoeft in één keer uitgelezen te worden.

‘Reis naar de bron’ is het op zichzelf staande eerste deel van de Reistrilogie. Het tweede deel is ‘Reis van de hoop’ en het derde is ‘Reis van de feniks’.

Auteur: Han Bekkers
Titel: Reis naar de bron
Serie: Reistrilogie
Genre: Roman
Aantal pagina's: 369
Uitgeverij: Paris Books
ISBN: 9789493191266