Overslaan en naar de inhoud gaan

Hendrik Groen – Pogingen iets van het leven te maken

Hendrik Groen is 83¼ jaar oud, en woont in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Hij is nog lang niet dood en zeker niet van plan om zich eronder te krijgen. Oké, hij is bejaard, heeft kwaaltjes en kan steeds minder lang wandelen. Maar dat betekent niet dat hij alleen nog maar achter de geraniums koffie kan drinken en kan gaan wachten op zijn einde. Nee, hij wil er nog het beste van maken!

In 2013 heeft Hendrik Groen één jaar lang een dagboek bijgehouden om alle ups en downs van zijn leven in het verzorgingshuis te laten zien. En wat is ‘Pogingen iets van het leven te maken’ een heerlijk boek om te lezen. In korte dagboekfragmenten vertelt Groen wat hij allemaal meemaakt. De ene keer is dat wat meer dan de andere keer. Daarbij lees je ook het een en ander dat er in 2013 is gebeurd, zoals de kroning van onze koning en de deelname van Anouk aan het Songfestival.

Het verhaal leest lekker weg. Voor je het weet, ben je alweer een maand verder in het dagboek. Mijn favoriete stukjes uit het dagboek gaan over de Omanido-club. Wat hebben de leden daarvan veel leuke dingen ondernomen en beleefd. Later als ik oud en grijs ben, wil ook lid worden van zo’n club.

Door de levendige manier van vertellen komen alle personages als het ware tot leven voor de lezer. Je ziet het helemaal voor je hoe het eraan toe gaat in het verzorgingshuis. Heerlijk om te lezen. ‘Pogingen iets van het leven te maken’ lees je met een lach en een traan. En als je het boek eenmaal uit hebt, heb je Hendrik Groen in je hart gesloten.

Auteur: Hendrik Groen
Titel: Pogingen iets van het leven te maken
Genre: Roman
Aantal pagina's: 328
Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
ISBN: 9789029089975