Overslaan en naar de inhoud gaan

Hendrik Groen – Zolang er leven is

Hendrik Groen is inmiddels 85 jaar en houdt in 2015 weer een dagboek bij. Samen met zijn beste Evert en de andere leden van de Omanido-club probeert hij zijn laatste levensjaren in het verzorgingshuis in Amsterdam-Noord zo prettig mogelijk te maken. De leden maken uitstapjes, hebben plezier met elkaar en proberen er het beste van te maken.

Dat neemt echter niet weg dat Hendrik het af en toe lastig vindt om de moed erin te houden. Zijn vrienden en het schrijven in zijn dagboek helpen hem erbij het leven zo positief mogelijk te bekijken. De tijd die hij nog heeft, wil hij zo goed mogelijk doorbrengen… ook al gaat het leven in een verzorgingshuis niet altijd over rozen.

Na het geweldige ’Pogingen iets van het leven te maken’ is Hendrik Groen terug met een nieuw geheim dagboek. En hoe!

Meteen vanaf het begin neemt de leukste bejaarde van Nederland je mee in zijn wereld in het verzorgingshuis. Groens schrijfstijl bevat humor en actualiteit. Ook schroomt de auteur niet om de wat serieuzere zaken aan te snijden. Het is tenslotte niet alleen maar leuk in een verzorgingshuis. Maar hij doet samen met zijn vrienden zijn best om het er wel zo gezellig mogelijk te hebben. Je leest dit verhaal met een lach en af en toe een traan.

De uitjes van de Omanido-club zijn wederom geweldig om te lezen. Door de levendige schrijfstijl zie je het helemaal voor je: acht bejaarden die met hun twee jonge begeleiders op stap gaan. Alles wat ze nog eens mee willen maken, gaan ze gewoon doen. Dat zouden meer mensen misschien eens moeten nastreven, niet pas als ze bejaard zijn.

Als je van het eerste dagboek van Hendrik Groen genoten hebt, zal je dat van dit tweede dagboek ook doen. De vraag is of er nog een derde dagboek komt. Ik denk dat vele lezers dat met mij graag zouden willen. Maar de nog grotere vraag is waarschijnlijk: welke auteur zit er achter het pseudoniem Hendrik Groen? Wie het is, hij/zij laat op een geweldige manier iedereen een extra opa erbij hebben.

Auteur: Hendrik Groen
Titel: Zolang er leven is
Genre: Roman
Aantal pagina's: 375
Uitgeverij: Meulenhoff
ISBN: 9789029090766