Overslaan en naar de inhoud gaan

Holly Martin – Zonlicht op Crystal Sands

Lyra droomt al haar hele leven van Jewel Island, en nu komt haar droom uit: ze vindt haar eigen cottage en een nieuwe baan. Tijdens een fietstochtje over het eiland valt ze van haar fiets aan de voeten van de knappe Nix, die haar direct te hulp schiet. Ze kent hem niet, toch komt zijn gezicht haar bekend voor.

Ze brengen een heerlijke dag en nacht met elkaar door, maar de volgende ochtend is Nix plotseling spoorloos verdwenen. Lyra doet haar uiterste best om hem te vergeten, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk te zijn...

In de eerste drie delen van de Zussen van Jewel Island-serie staan de drie zussen centraal: Aria, Clover en Skye. ‘Zonlicht op Crystal Sands’ is het vierde deel uit deze serie. De drie zussen komen hierin nog voorbij, maar ze hebben niet zo’n grote rol als in de eerdere boeken. Nu is het de beurt aan twee nieuwe bewoners: Lyra en Nix.

Holly Martin weet de toon van het verhaal meteen vanaf het begin te zetten. De ontmoeting tussen Lyra en Nix is hilarisch te noemen. Dankzij de beeldende schrijfstijl van de auteur zie je de fietsval zo voor je. Heerlijk als een auteur zo kan schrijven. Je hebt meteen zin om lekker door te blijven lezen in dit boek. Dat is zeker de moeite waard.

‘Zonlicht op Crystal Sands’ is gewoon een fijne (feelgood) roman, die uitstekend past binnen de Zussen van Jewel Island-serie. Martin weet twee realistische hoofdpersonages neer te zetten, die in het verleden een en ander hebben meegemaakt en dat heeft ze gevormd tot wie ze nu zijn. Niet alles in het verhaal is even verrassend, maar is dat altijd nodig? Dit boek geeft je een aantal ontspannen leesuurtjes met een lach en af en toe een kleine traan. Dat is heel wat waard.

Auteur: Holly Martin
Titel: Zonlicht op Crystal Sands
Serie: Zussen van Jewel Island
Genre: Roman
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020547580