Overslaan en naar de inhoud gaan

Ilse Ruijters – Minnaar

Dat wat Nina met Søren had - een affaire zou ze het nooit noemen, daar was het lang niet serieus genoeg voor - was op haar veertigste verjaardag begonnen. Haar leven was al helemaal compleet. Kinderen het huis uit, goed huwelijk, carrière op orde.

En toen stond hij daar, de drieëntwintigjarige kitesurfer, nota bene op haar verjaardag. Het is alleen voor de seks, zeggen ze tegen elkaar, alleen voor de seks. Ze voelt zich steeds schuldiger over het bedrog, maar als ze de relatie wil verbreken, blijkt dat haar spannende minnaar zich niet zo makkelijk aan de kant laat zetten.

Wat heeft Ilse Ruijters met ‘Minnaar’ een spannende en goede thriller geschreven. De auteur weet je vanaf het eerste hoofdstuk het verhaal in te trekken en ze zorgt ervoor dat je eigenlijk niet meer wil stoppen met lezen totdat je het boek uithebt. Dus weet waar je aan begint, als je deze thriller gaat lezen.

De combinatie van de onderliggende spanning, de fijne schrijfstijl en de korte hoofdstukken zorgen ervoor dat je het boek niet gemakkelijk weg wil leggen. Je bent telkens benieuwd wat er nu weer zal gaan gebeuren en welke gevolgen bepaalde acties hebben. Ruijters vertelt het verhaal vanuit de ik-persoon van Nina, waardoor je helemaal weggezogen wordt in de wereld van deze vrouw. Waarom had ze een minnaar nodig? En waarom wil ze er toch weer vanaf? Hoe zal dat allemaal gaan aflopen?

Richting de ontknoping van ‘Minnaar’ komt het verhaal in een soort stroomversnelling terecht. Vanaf dat moment kun je alleen maar door blijven lezen. Je moet op dat moment weten hoe het allemaal af zal lopen. De auteur heeft in deze zinderende ontknoping nog een paar verrassende wendingen in petto voor haar lezers. Heerlijk!

Auteur: Ilse Ruijters
Titel: Minnaar
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 384
Uitgeverij: Ambo Anthos
ISBN: 9789026352218