Overslaan en naar de inhoud gaan

Inge van Prooijen – Singlereis

Coco heeft een groepsreis naar Zuid-Afrika geboekt. Niet zomaar een reis: een singlereis. Tot aan vertrek krijgen haar vriendinnen een koppelverbod, en dat is hard nodig, want Lena en Sophie (beiden gesetteld) doen er alles aan om ook Coco aan de man te krijgen. Regelmatig wordt ze door hen in de val gelokt: zo belandt ze ineens op een speeddateavond en wordt er zelfs onder haar naam geswiped op tinder.

Coco is er he-le-maal klaar mee. Ze hoopt op een fijne vakantie, en wie weet houdt ze er wel goede vrienden aan over. En liefde? Welnee, om liefde te vinden moet je daar wel voor openstaan, en dat doet ze allang niet meer.

Het verhaal van ‘Singlereis’ begint met een soort korte proloog, waarin meteen duidelijk wordt gemaakt hoe hoofdpersonage Coco over de koppelpogingen van haar vriendinnen denkt én hoe ze diezelfde vriendinnen als het ware voor het blok zet. Heerlijk gedaan door Inge van Prooijen. Je krijgt meteen een goed beeld van het hoofdpersonage en je bent benieuwd hoe het verhaal verder zal gaan.

De rest van het verhaal gaat vooral over de groepsreis die Coco maakt. Je leert haar medepassagiers en de reisleiding kennen. Dankzij de beeldende vertelwijze van Van Prooijen kun je je een goed beeld vormen van de verschillende personages en de omgevingen. Zou de auteur deze singlereis zelf ook eens gemaakt hebben?!

Het verhaal leest vlot, kent leuke wendingen en geeft je een aantal fijne leesuurtjes. Niet alles dat er gebeurt, is even verrassend maar ‘Singlereis’ is een vermakelijk tussendoortje om te lezen. Heerlijk om even weg te zijn in een andere wereld.

Auteur: Inge van Prooijen
Titel: Singlereis
Genre: Roman
Aantal pagina's: 100
Uitgeverij: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789461097156