Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrid Oonincx – Medicijn

Na de plotselinge dood van haar minnaar David is marketingdeskundige Ella Vreeland van slag. Als vervolgens zijn lijk wordt gestolen, zijn vrouw wordt vermoord en Ella wordt bedreigd, slaat ze op de vlucht. Iemand probeert haar namelijk de moord van Davids in haar schoenen te schuiven.

Ella probeert erachter te komen waar David zich allemaal mee bezighield. Het spoort leidt haar naar Italië, waar een kliniek is die een speciale anti-verouderingsbehandeling heeft. De eigenaar van deze kliniek is Jacob Grünberg. Hij wil het middel op de markt brengen en daar kan hij de kennis van Ella goed bij gebruiken. Ella ontdekt al gauw dat er een schaduwwereld achter al de schone schijn is.

Het verhaal van ‘Medicijn’ wordt vanuit Ella in de ik-vorm verteld. Daardoor leer je dit hoofdpersonage vrij goed kennen. Ze is een vrouw die leeft voor haar werk en eigenlijk geen tijd heeft voor liefde of voor haar dementerende moeder. In David vindt ze de perfecte man, maar hij is getrouwd… en hij sterft onverwachts. Veel tijd om te rouwen krijgt Ella niet; ze wordt namelijk op de hielen gezeten. Ze weet alleen niet door wie.

Vanaf het moment dat Ella op de vlucht gaat, komt er veel spanning en vaart in het verhaal. Helaas zitten er hier en daar wel wat ongeloofwaardigheden in. Ella lijkt allemaal wel heel precies te weten waar ze heen moet, ook in het buitenland. Dat neemt echter niet weg dat het een spannend en boeiend geschreven verhaal is. Ingrid Oonincx weet de vaart in het verhaal te houden. De gebeurtenissen volgen snel op elkaar, waardoor je blijft lezen. Het levert je een aantal spannende leesuurtjes op.

Oonincx heeft voor een interessant onderwerp gekozen: een medicijn voor de eeuwige jeugd. Daar heeft vast iedereen wel eens over nagedacht. Het is echter te hopen dat de gebeurtenissen uit ‘Medicijn’ nooit waarheid zullen worden.

Auteur: Ingrid Oonincx
Titel: Medicijn
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 319
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044345599