Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrid Oonincx – Verdwenen

Als kind van een bewust ongehuwde moeder heeft onderzoeksjournalist Simone haar vader nooit gekend. Totdat haar stervende moeder haar een naam en foto geeft.

Simone ontdekt dat haar vader aan boord was van een vrachtschip dat schipbreuk leed in de Atlantische Oceaan. Ze besluit een artikel te schrijven over dit dodelijk ongeluk. Stap voor stap ontrafelt ze de gruwelijke waarheid achter haar vaders verleden...

‘Verdwenen’ is een erg interessant verhaal. De schuingedrukte fragmenten verhogen de spanning in het boek. Je bent benieuwd hoe die zaken gekoppeld worden aan Simones zoektocht in het heden en wat zij precies zal ontdekken. Je wil vooral weten wat er met de Deo Volente is gebeurd en waarom daar allemaal zo geheimzinnig over gedaan wordt.

Ingrid Oonincx heeft een prettige en vlotte schrijfstijl, waardoor je lekker in het verhaal komt. Zij zorgt er als het ware voor dat je wordt meegezogen in Simones zoektocht naar de waarheid. Soms lijkt ze wel heel gemakkelijk weg te komen met bepaalde zaken, maar schijn bedriegt.

Hoe verder je in het boek bent, hoe meer moeite je hebt om het weg te leggen. Op een gegeven moment zit je zo in het verhaal dat je niet meer kunt stoppen met lezen. Er volgen verrassende wendingen, een spannende ontknoping en dan dat einde…! Heftig én passend tegelijkertijd. Al met al is ‘Verdwenen’ een erg sterke thriller. Aanrader om te lezen!

Auteur: Ingrid Oonincx
Titel: Verdwenen
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 350
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461094698