Overslaan en naar de inhoud gaan

Iris Boter – De DierenRidders: Hero, de superheldenhulphond

Er komt eindelijk een hond in huis! Zoë is door het dolle heen. Alleen is Hero geen gewone hond, maar een hulp hond voor Zoës broertje Victor. Victor steekt soms namelijk zomaar de straat over of raakt ineens in paniek. Met een hulphond zal dat allemaal beter gaan.

Zoë mag Hero niet in haar eentje uitlaten. Maar toch doet ze dat een keertje. En dan ontsnapt Hero. Wat nu? Gelukkig staat ze er niet alleen voor. Samen met haar vrienden heeft ze een club opgericht: De DierenRidders. Lukt het hen om Hero te vinden voor de ouders van Zoë erachter komen?

Mijn eerste kennismaking met De Dierenridders was met ’De papegaai in de kast’, het vierde deel uit de serie. Dat was een erg leuk boekje om te lezen. Toen ik het eerste deel in de boekhandel zag liggen, besloot ik het meteen mee te nemen. Ook dit deel is leuk om te lezen.

Iris Boter heeft een leuke en toegankelijke schrijfstijl. Het verhaal is prima te lezen voor kinderen. Het bevat humor en spanning, en gaat daarnaast ‘grotere thema’s’ uit het leven niet uit de weg. In ‘Hero, de superheldenhond’ ontdekken de (jonge) lezers hoe het is om een gehandicapte broer of zus te hebben. Dat zal voor de kinderen niet de hoofdlijn in het verhaal zijn, maar toch krijgen ze er wel iets van mee. Zij zullen vooral benieuwd zijn of en waar Hero gevonden wordt.

Net zoals bij het vierde deel heeft Mark Janssen ook nu de illustraties verzorgd. Die maken het verhaal helemaal compleet. Op naar het tweede en derde deel uit deze reeks!

Auteur: Iris Boter
Titel: De DierenRidders: Hero, de superheldenhond
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 96
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000343751