Overslaan en naar de inhoud gaan

Isa Maron – Ritueel

Tijdens graafwerkzaamheden in de tuin van de familie Narcing wordt een schedel gevonden. Het hoofd lijkt er al lange tijd te liggen. Rechercheur Maud Mertens moet op zoek naar de rest van het lichaam, naar de identiteit van het slachtoffer én naar de dader. Zoals wel vaker het geval is, kruist ze wederom het pad van studente Kyra Slagter. Kyra woont in de buurt van het huis waar de gruwelijke ontdekking is gedaan. Zou het om haar verdwenen zus Sarina gaan?

Terwijl Maud de ene na de andere lugubere vondst doet en probeert om te ontdekken wat er zich allemaal in de tuin heeft afgespeeld, gaat Kyra zelf verder op onderzoek uit. Ze wil weten wat er vijf jaar geleden precies met haar zus is gebeurd. Zal dat haar lukken of zal de verdwijning voor altijd een mysterie blijven?

In ‘Ritueel’ gaat het verhaal rondom rechercheur Maud Mertens en studente Kyra Slagter weer verder. In de voorgaande delen ‘Galgenveld’ en ’IJskoud’ hebben we beide personages al goed leren kennen. Net als Kyra ben je ontzettend benieuwd wat er nu precies met haar zus Sarina is gebeurd. In dit derde deel van De Noordzeemoorden krijg je daar iets meer duidelijkheid over.

Naast Kyra’s verdere zoektocht krijgt Maud met een nieuwe zaak te maken. Een vrij lugubere zaak, die een heleboel vragen oproept. Je wilt vooral weten wat er zich in de achtertuin allemaal heeft afgespeeld. Isa Maron weet de spanning goed vast te houden. Tussen en in de hoofdstukken wordt regelmatig van perspectief gewisseld. Je leest vanuit Maud en vanuit Kyra, maar ook vanuit de dader en vanuit een personage in Londen. Laatstgenoemde is ook al in de eerdere delen aan bod gekomen, maar pas in dit derde deel wordt duidelijker wie zij precies is. Van de dader heb je een vermoeden wie het zou kunnen zijn, maar toch zorgt de auteur ervoor dat je richting de ontknoping verrast wordt.

Maron heeft een vlotte schrijfstijl, waardoor het boek heerlijk leest. Je begint erin en voor je het weet, ben je alweer tientallen pagina’s verder. Het verhaal is boeiend, spannend en maakt je nieuwsgierig naar het afsluitende deel van ‘De Noordzeemoorden’. Sommige vragen zijn beantwoord en andere vragen worden hopelijk in het laatste deel beantwoord. Vooral de meest prangende vraag: ‘wat is er nu met Sarina gebeurd?’

Auteur: Isa Maron
Titel: Ritueel
Serie: De Noordzeemoorden
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 336
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789044348156