Overslaan en naar de inhoud gaan

Jörg Isringhaus – Een vreemde vijand

Het is 1939 en Duitsland heeft buurland Polen ingenomen. Hitler heeft de macht te pakken en grootste plannen bedacht. Er staat een Wereldoorlog voor de deur. Richard Krauss is een Britse geheim agent en heeft een missie: hij moet en zal Hitler uitschakelen. Dit gaat niet zonder slag of stoot. Zeker niet als zijn vijand erachter komt wat hij voor elkaar wil krijgen.

Heinrich Hansen is een meedogenloze moordenaar die de bijnaam “de witte Indiaan” heeft gekregen. De reden? Hij heeft zich in het Amazonegebied gespecialiseerd in het maken van dodelijke gifmengsels. Inmiddels is hij terug in Duitsland en is hij dé vijand van Krauss. Hansen wil koste wat kost voorkomen dat Hitler uitgeschakeld wordt. Wie van de twee zal erin slagen om zijn missie te voltooien?

‘Een vreemde vijand’ is de tweede thriller van Jörg Isringhaus met Richard Krauss in de hoofdrol. Het eerste boek – getiteld ‘Zoon van Odin’ – heb ik niet gelezen, en dat merk je in het begin van dit tweede deel wel. Je moet echt even in het verhaal komen voor je precies weet hoe het allemaal zit. Mocht je beide boeken nog niet gelezen hebben, dan is het aan te raden om eerst ‘Zoon van Odin’ te lezen voor je aan het andere boek wil beginnen.

Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de opkomende Tweede Wereldoorlog. De auteur heeft dit op een zeer overtuigende manier neergezet. Je voelt de spanning en de dreiging die Hitler en zijn medestanders veroorzaken. Je weet hoe deze oorlog is verlopen, maar toch zorgt Isringhaus voor een boeiend verhaal. Dat komt ook door de twee hoofdpersonen: Krauss en Hansen. Beide personen worden goed neergezet door de auteur. Je leert ze eerst afzonderlijk kennen, voordat zij elkaar ontmoeten. Dat zorgt voor een extra spanningslaag in het verhaal.

‘Een vreemde vijand’ bevat voor ieder wat wils: actie, spanning en hier en daar wat sensatie.

Auteur: Jörg Isringhaus
Titel: Een vreemde vijand
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 355
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.
ISBN: 9789045205045