Overslaan en naar de inhoud gaan

Jørn Lier Horst – Jachthonden

Zeventien jaar geleden leidde William Wisting het onderzoek in een van Noorwegens meest beruchte strafzaken, de moord op de jonge Cecilia Linde. Als men ontdekt dat het bewijs is vervalst, wordt Wisting geschorst. Het ziet ernaar uit dat er een man onterecht is veroordeeld voor de moord, en de media ruiken bloed.

Wisting heeft zijn leven gewijd aan de jacht op criminelen. Maar nu is hij degene op wie jacht wordt gemaakt. Om uit te vinden wat er daadwerkelijk is gebeurd moet Wisting zelf op onderzoek gaan, en niemand mag weten van zijn onderzoek. De pers gaat zijn gangen nauwlettend na en dus vraagt hij hulp aan zijn dochter Line, een journaliste. De vermissing van opnieuw een jonge vrouw vormt het startschot voor een zinderende race tegen de klok. Wisting en zijn dochter moeten iedereen nét een stap voor proberen te blijven.

Als je ‘Jachthonden’ in de boekhandel of de bibliotheek ziet liggen, wordt je aandacht meteen naar het boek getrokken. Wat een prachtige kaft! Liefhebbers van Scandinavische landen zullen niet zomaar aan dit boek voorbij lopen. Maar met alleen een mooie kaft ben je er natuurlijk nog niet. Gelukkig heeft Jørn Lier Horst een geweldige schrijfstijl dat een zeer spannend boek tot resultaat heeft.

Meteen na de eerste paar hoofdstukken zit je als lezer lekker in het boek en ben je benieuwd hoe het allemaal zal gaan verlopen. Het verhaal leest lekker vlot, mede door de relatief korte hoofdstukken. Voor je het weet, zit je al halverwege het boek en ben je helemaal meegezogen in de wereld van William Wisting en zijn dochter Line. De ontknoping zit prima in elkaar. Heerlijk boek om een paar spannende leesuurtjes mee te beleven.

‘Jachthonden’ is in Nederland het tweede deel in het Wisting Kwartet. Het eerste deel, ‘Rode sneeuw’, had ik niet gelezen, maar daar ondervond ik geen hinder van.

Auteur: Jørn Lier Horst
Titel: Jachthonden
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 372
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400506633