Overslaan en naar de inhoud gaan

Jackie van Laren – Vallen

Anne Miller werkt als journaliste bij het blad UM dat op de rand van schandaaljournalistiek balanceert en is verloofd met de keurige Ian. Voor een artikel mag ze Rory Maquary, leadzanger van de wereldberoemde band Road Rage, interviewen. Tijdens het interview blijkt dat Anne een onverwachte connectie met zijn driejarige zoontje Rowland te hebben. Het jongetje heeft het moeilijk sinds zijn ouders uit elkaar zijn en kan wel wat extra aandacht gebruiken.

Anne krijgt de mogelijkheid een exclusief achtergrondartikel over de band te schrijven, mits ze drie weken meegaat tijdens de Amerikaanse tournee om op Rowland te passen. Anne twijfelt geen moment, pakt haar tas, zegt haar verloofde gedag en gaat mee. Welke gevolgen dit zal hebben, kon ze op dat moment nog niet overzien….

‘Vallen’ is mijn eerste kennismaking met Jackie van Laren. Deze auteur is bekend geworden met de Q-serie, maar die heb ik dus nog niet gelezen. Uit haar dankwoord blijkt dat dit boek zeven jaar geleden al is ontstaan en redelijk wat veranderingen heeft ondergaan voor het verschenen is.

Als je begint te lezen, val je middenin het verhaal. Anne is al mee op tournee en probeert haar draai te vinden in de groep. Als lezer probeer je dat op dat moment ook. Je mist wat achtergrondinformatie, waardoor je even zoekende bent hoe alles in elkaar steekt. Die informatie komt uiteindelijk wel naar voren, maar het zorgt er wel voor dat het eventjes duurt voor je lekker in het verhaal zit.

Van Laren heeft een prettige en levendige schrijfstijl. Vooral de scènes tussen Anne en Rowland zag ik helemaal voor me. Het mannetje hecht zich helemaal aan de journaliste, en dat is wel bijzonder om te lezen. Ook de spanning tussen Anne en Rory komt duidelijk naar voren. Als lezer hoop je dat ze daar iets mee gaan doen. Maar of dat ook gaat gebeuren…?

Met de zomervakantie in het vooruitzicht is ‘Vallen’ een prima roman om mee in je koffer te nemen en lekker aan het strand of aan het zwembad te lezen. Heerlijk wegzwijmelen bij een romantische roman!

Auteur: Jackie van Laren
Titel: Vallen
Genre: Roman
Aantal pagina's: 388
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022577226