Overslaan en naar de inhoud gaan

Jacques Vriens – Dag, Sinterklaasje

Het is midden in de nacht en iedereen slaapt. Papa, mama, Marieke en Sam. Overal in huis is het donker, behalve bij Lieke op de kamer, want daar schijnt de maan naar binnen. Lieke wordt er wakker van en kan niet meer in slaap komen. Ze denkt aan Sinterklaas. Morgen komt hij aan met de stoomboot. Morgen zal Lieke hem zien, van vlakbij, van zo dichtbij dat ze hem een hand kan geven. Zou Lieke dat durven? Voor Sam en Lieke breekt een spannende tijd aan, met schoen zetten, verlanglijstjes maken en veel sinterklaasliedjes zingen!

In 1983 verscheen de eerste editie van ‘Dag, Sinterklaasje’. Dit verhaal is inmiddels door verschillende generaties gelezen. In de loop der tijd is er wel wat veranderd rondom Sinterklaas en daarom is er een geheel herziene editie verschenen, waarin nieuwe illustraties van Marja Meijer staan. Deze versie kan weer generaties mee!

Tijdens de gezellige en spannende Sinterklaasperiode mag het (voor)leesboek ‘Dag, Sinterklaasje’ niet ontbreken. Het is een leuk verhaal om voor te lezen of om zelf te lezen. Jacques Vriens is een meesterverteller en weet de spanning rondom Sinterklaas en zijn Pieten op een leuke manier te verwoorden. Het is natuurlijk heel spannend om Sinterklaas zomaar een hand te geven of om te kijken wat er in je schoentje is gelegd. Al deze situaties zullen heel herkenbaar zijn voor de jonge lezers/luisteraars.

De illustraties vormen een mooie toevoeging aan het verhaal, waardoor het nog meer tot leven komt. Dat geldt ook voor de liedjes die tussendoor voorbij komen. Gezellig samen even zingen tijdens het lezen. Heerlijk! Vriens heeft een aantal aanpassingen in het verhaal gedaan, waardoor het helemaal in deze tijd past.

Auteur: Jacques Vriens
Titel: Dag, Sinterklaasje
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 64
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000375325