Overslaan en naar de inhoud gaan

Jacques Vriens – De avonturen van Tommie en Lotje, deel 1

Tommie en Lotje zijn broer en zus. Lotje is de oudste, maar niet altijd de wijste. Tommie is de jongste en vaak ook de ondeugendste. Ze maken samen en met hun vriendjes en vriendinnetjes een heleboel avonturen mee. Hun ouders zijn daar niet altijd even blij mee.

Zo leggen ze – lief bedoeld – op een snikhete zomerdag de kleren van papa in de koelkast, vangen ze een heuse koe, vinden ze een hondje en hebben ze de grootste lol met hun nieuwe oppas. Ook beginnen ze een eigen circus en gaan ze op vakantie naar het bos. Daar beleven ze spannende ridder- en opruimavonturen.

In ‘De avonturen van Tommie en Lotje, deel 1’ zijn maar liefst drie Tommie en Lotje-boeken samengebracht, namelijk ‘De stoutste avonturen van Tommie en Lotje’, ‘De vrolijkste avonturen van Tommie en Lotje’ en ‘Tommie en Lotje gaan op vakantie’. Jacques Vriens zorgt in alle korte verhalen ervoor dat zus en broer de leukste, spannendste en/of gekste avonturen beleven. De verhalen zijn leuk om voor te lezen of om zelf te lezen als je daar de leeftijd voor hebt.

Het zijn korte verhalen met herkenbare situaties met kinderen die opgevrolijkt worden met illustraties van Kees de Boer. Welk kind vindt het nu niet leuk om een eigen circus te hebben of een bijzonder dier in de achtertuin te vinden? En wat gebeurt er als je op vakantie vlakbij een heks zit? Vriens maakt van elk verhaal een geweldig avontuur, waar menig volwassene ook van zal genieten. (Voor)lezen wordt extra leuk dankzij ‘De avonturen van Tommie en Lotje’.

Auteur: Jacques Vriens
Titel: De avonturen van Tommie en Lotje, deel 1
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 280
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000334872