Overslaan en naar de inhoud gaan

Jacques Vriens – De reis met de vliegende leunstoel

Eefie, Joost, Nina en Pepijn wonen samen met hun ouders en oma in Hotel De Korenwolf. De vier kinderen noemen zichzelf ook wel ‘De bende van De Korenwolf’ en oma is het erelid.

Oma's jeugdliefde Willem heeft haar uitgenodigd om naar Tanzania te komen ter ere van zijn 75e verjaardag. Ze wil niets liever, maar oma durft niet te vliegen. Joost en Eefie bedenken een plan om oma te helpen, maar ze moeten voorzichtig te werk gaan. Niemand mag zien waar ze mee bezig zijn. Aan hun grote broer Pepijn hebben ze niks, hij heeft alleen nog oog voor de mooie Aisha die ook in het hotel logeert. Nina helpt gelukkig graag, maar kan die kleuter haar mond wel houden? Het loopt helemaal niet zoals ze bedacht hadden. Zou oma's reis nog doorgaan?

Het verhaal van ‘De reis met de vliegende leunstoel’ begint met een introductie van de personages, waarbij Iris Boter leuke illustraties heeft gezet. Op deze manier weet je meteen wie wie is en hoe ze eruitzien. Erg handig gedaan!

Jacques Vriens heeft een heerlijke schrijfstijl en weet hoe hij zijn jonge lezers een verhaal in kan slepen. Dat geldt ook voor zijn nieuwste boek. ‘De reis met de vliegende leunstoel’ is leuk, grappig en af en toe ook serieus. Want hoe ga je eigenlijk om met vliegangst? Dat verwerkt de auteur op een leuke manier in het boek. De illustraties vormen daarbij een mooie aanvulling.

Het verhaal leest lekker vlot, waardoor je het zo ook uithebt. Vriens laat in een soort nawoord weten dat hij nog meer dan genoeg inspiratie heeft om meer verhalen over ‘De bende van De Korenwolf’ te schrijven. Ik kijk er al naar uit!

Auteur: Jacques Vriens
Titel: De reis met de vliegende leunstoel
Serie: De bende van De Korenwolf
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 112
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000368525