Overslaan en naar de inhoud gaan

Jacques Vriens – De wijde wereld in

De dasjes Bas en Bes willen niets liever dan op pad gaan, maar voorlopig moeten ze binnen blijven. Daar hebben ze helemaal geen zin in, dus sluipen ze stiekem het dassenhol uit. Met eigen ogen zien ze dat het bos vol gevaren zit! Zoals die grote uil die naar ze gluurt en de hond die onverwachts opduikt. Bas wil terug naar huis, maar Bes is onverschrokken.

Gelukkig zijn er ook dieren die helpen, zoals het brutale Sloddervosje en de brommende bever. Langzaam raken de dasjes meer vertrouwd met de grote dierenwereld. Maar dan wordt het donker en kunnen ze hun veilige hol niet meer terugvinden. En vanuit een grote kastanje loert het gevaar…

Kunstschilder Pallieter Hutchemakers en schrijver Jacques Vriens wonen allebei in Zuid-Limburg en wandelen er graag door de heuvels en de bossen. Eén van hun favoriete dieren is de das die daar nog veel voorkomt. In dit prentenboek met schitterende illustraties komt dit allemaal samen.

Wat heeft Jacques Vriens met ‘De wijde wereld in’ een prachtig verhaal geschreven dat omringd wordt door schitterende illustraties van Pallieter Hutchemakers. Het is een genot om dit boek voor te lezen en om samen met je (klein)kind naar de afbeeldingen te kijken. Kinderen zullen heerlijk kunnen wegdromen bij de mooie natuur en benieuwd zijn wat wel en wat geen gevaar is voor dassen.

‘De wijde wereld in’ staat vol met verschillende emoties die kinderen zelf wel eens ervaren zullen hebben, zoals angst hebben, dapper zijn en ongerust zijn. Het verhaal nodigt daarom uit om hier verder op in te kunnen gaan en om bepaalde emoties gemakkelijk aan jonge kinderen te kunnen uitleggen. Vriens heeft een geweldig avontuur beschreven dat uitnodigt om heel vaak voor te lezen!

Auteur: Jacques Vriens
Titel: De wijde wereld in
Genre: Prentenboek
Aantal pagina's: 40
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000385027