Overslaan en naar de inhoud gaan

Jacques Vriens – Groep zeven slaat terug

De meester van groep zeven is ziek. De vervanger kan de klas niet aan, en er wordt volop geruzied en gepest. Een paar kinderen proberen tevergeefs om er iets aan te doen.

Bij toeval ontdekt Dagmar dat er bij Sarah thuis rare dingen gebeuren, maar ze moet beloven haar mond te houden. Op een dag loopt het zo uit de hand dat Dagmar haar belofte verbreekt. En dan komt groep zeven toch eensgezind in actie. Want dat hun klasgenootje mishandeld wordt, dat pikken ze niet!

Verschillende boeken van Jacques Vriens verschijnen in een vernieuwde editie op de markt, waaronder ‘Groep zeven slaat terug’. De auteur heeft met dit boek een goed verhaal geschreven over een heftig onderwerp, namelijk kindermishandeling. Op een duidelijke en begrijpelijke manier vertelt hij het verhaal vanuit de belevingswereld van een kind.

Ondanks het zware onderwerp dat ter sprake komt, is het geen zwaar boek geworden. Regelmatige komen er grappige en humoristische scènes voorbij, die tot de verbeelding van de doelgroep zullen spreken. Dat maakt het een zeer compleet verhaal voor kinderen.

Na de spectaculaire ontknoping en het hoofdstuk ‘Hoe het verderging’, volgt een goed nawoord van Vriens waarin hij vertelt wat je moet doen als je zelf met mishandeling te maken hebt. Met ‘Groep zeven slaat terug’ heeft hij weer een geweldig kinderboek geschreven.

Auteur: Jacques Vriens
Titel: Groep zeven slaat terug
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 176
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000355068