Overslaan en naar de inhoud gaan

Jacques Vriens – Het geheim van de verliefde hulpkok

Eefie, Joost, Nina en Pepijn wonen samen met hun ouders en oma in Hotel De Korenwolf. De vier kinderen noemen zichzelf ook wel ‘De bende van De Korenwolf’ en oma is het erelid.

Pepijn, Eefies grote broer, is hartstikke verliefd, en Eefie en Joost willen graag weten wat hij met zijn vriendinnetje uitspookt op zijn kamer. Vader Jan en moeder Els zijn met heel andere dingen bezig: de zoon van de burgemeester gaat trouwen! Dankzij Eefie wordt de bruiloft gevierd in De Korenwolf. Maar op de trouwdag is de kok ziek. Grote paniek en de hele familie moet de keuken in. Maar of het wel zo handig is om Pepijn mee te laten helpen? Die heeft zijn hoofd er niet helemaal bij, want zijn verkering is net uit...

Het verhaal van ‘Het geheim van de verliefde hulpkok’ begint (net als het vorige deel) met een introductie van de personages, waarbij Iris Boter leuke illustraties heeft gezet. Op deze manier weet je meteen wie wie is en hoe ze eruitzien. Erg handig gedaan!

Meteen vanaf het eerste hoofdstuk weet Jacques Vriens zijn jonge lezerspubliek het verhaal in te trekken. Doordat je een goed beeld hebt van de verschillende personages, doordat er in het verhaal zelf illustraties staan en doordat de auteur een hele fijne schrijfstijl heeft, komt het allemaal als het ware tot leven voor je. Je ziet de verschillende gebeurtenissen zo voor je. Dat begint al bijvoorbeeld met de achtervolging uit het eerste hoofdstuk. Dat maakt het lezen van dit boek extra leuk.

Vriens laat in ‘Het geheim van de verliefde hulpkok’ alledaagse onderwerpen aan bod komen waar zijn jonge lezerspubliek mee te maken kan hebben. Denk hierbij aan verliefdheden maar ook pesterijen. Hij verwerkt deze zaken op een mooie en luchtige manier in het verhaal, waardoor je als lezer doorhebt wat wel en wat niet zou mogen. Dat geeft het verhaal wat extra’s, omdat het niet alleen een leuk maar hierdoor ook een leerzaam boek is geworden.

Auteur: Jacques Vriens
Titel: Het geheim van de verliefde hulpkok
Serie: De bende van De Korenwolf
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 112
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000375042