Overslaan en naar de inhoud gaan

Jacques Vriens – Niet thuis

Hannah woont niet thuis, maar in een leefgroep van zeven kinderen. Allemaal hebben ze hun eigen bijzondere verhaal. Ze kunnen het niet altijd goed met elkaar vinden, maar als het erop aankomt, laten ze elkaar niet in de steek.

Op een dag vangt Hannah een geheim gesprek op tussen de groepsleiders. Er moet bezuinigd worden in de jeugdzorg en dat heeft ingrijpende gevolgen. Zodra de kinderen erachter komen wat er aan de hand is, verzinnen ze samen een spannend en gewaagd plan. Als dat maar goed gaat…

Jacques Vriens is terug met een nieuw boek… en wat voor één! In ‘Niet thuis’ lees je het verhaal vanuit de ik-personage van Hannah. Dat zorgt ervoor dat je haar goed leert kennen en haar gedachten en gevoelens leest. Ondanks haar jonge leeftijd heeft ze al veel meegemaakt. Stukje bij beetje ontdek je wat dat is en wat welke verhalen de andere kinderen hebben.

Dankzij de prettige schrijfstijl van Vriens leest het verhaal lekker. Hij heeft voor een goed onderwerp gekozen, waar veel kinderen (gelukkig) niet mee te maken hebben. Maar door dit boek laat hij aan zijn (jonge) lezers weten dat er dit soort tehuizen bestaan en wat de redenen daarvan zijn. Daarnaast speelt de auteur in op de actualiteit, namelijk de vele bezuinigingen in de zorg. Dat zal zeker voor de volwassen lezers tot de verbeelding spreken.

‘Niet thuis’ is een mooi en spannend verhaal. De spanning wordt groter nadat de kinderen hun plan bedenken en uitvoeren. Als dat moment begonnen is, ga je steeds sneller lezen. Hoe loopt het af met de kinderen? En met het tehuis waarin ze wonen? Vriens laat met zijn nieuwste boek wederom zien wat een fantastische schrijver hij is. Aanrader om te lezen!

Auteur: Jacques Vriens
Titel: Niet thuis
Genre: Jeugdboek
Aantal pagina's: 128
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000356126