Overslaan en naar de inhoud gaan

Jacques Vriens – O, dennenboom

"Als Sinterklaas weg is, wordt het Kerstmis," vertelt Lieke haar kleine broertje Sam. Overal zie je kerstbomen, hangen kerststerren voor het raam en worden kaarsjes aangestoken.

Sam begrijpt nog niet zo veel van ‘Kersumus’ en het kindje in het schuurtje, maar gelukkig weet Lieke er al veel meer van, zodat ze het hem mooi uit kan leggen. Ze versieren de boom en mama vertelt een mooi, oud verhaal over de geboorte van een kindje in een stal en ze zingen veel kerstliedjes.

In 1984 verscheen de eerste editie van ‘O, dennenboom’. Dit verhaal is inmiddels door verschillende generaties gelezen. In de loop der tijd is er wel wat veranderd rondom het Kerstfeest en daarom is er een herziene editie verschenen, waarin nieuwe illustraties van Marja Meijer staan. Deze versie kan weer generaties mee!

Tijdens de sfeervolle dagen rondom Kerstmis mag het (voor)leesboek ‘O, dennenboom’ niet ontbreken. Samen met Lieke en Sam ontdek je wat Kerstmis precies is, wat er allemaal bij komt kijken en hoe gezellig deze dagen kunnen zijn. Het is daardoor een heerlijk boek om voor te lezen aan jonge kinderen en een heel fijn boek om zelf te lezen voor jonge lezertjes.

Jacques Vriens weet in ‘O, dennenboom’ op een leuke, grappige en mooie manier het verhaal te vertellen. De hoofdstukken hebben een fijne lengte en de vertelwijze van de auteur is heel prettig. Je komt als (voor)lezer lekker in het verhaal. De bijpassende illustraties van Marja Meijer maken het helemaal compleet. Daardoor komt alles uit het verhaal nog meer tot leven voor het lezerspubliek. Je krijgt een goed beeld van de verschillende personages en je ziet bepaalde gebeurtenissen nog beter voor je. Heerlijk!

‘O, dennenboom’ van Vriens hoort gewoonweg in je boekenkast als je (kleine) kinderen hebt.

Auteur: Jacques Vriens
Titel: O, dennenboom
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 64
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000378234