Overslaan en naar de inhoud gaan

Jacques Vriens – Pleingeheimen

De 11-jarige Steffie, Max en Mei-Lan hoeven zich nooit te vervelen. Op en rond het pleintje waar ze wonen, gebeurt altijd wel wat. Van diefstal uit de plaatselijke supermarkt tot de voorgenomen bouw van een parkeerplaats midden op het plein – de kinderen laten het niet zomaar gebeuren! Samen staan ze sterk, maar soms zijn ze het niet met elkaar eens. Gelukkig is ruzie voor even en vriendschap voor altijd. Tcoh…?

De omnibus ‘Pleingeheimen’ begint met een kaartje van het plein en een korte introductie van de kinderen van het Kattenpleintje. Dat heeft Jacques Vriens samen met illustrator Annet Schaap heel leuk gedaan. Op deze manier leer je meteen de belangrijkste personages kennen en heb je er gelijk een beeld bij. Hierdoor gaan de verhalen nog meer leven bij de jonge doelgroep.

Vriens heeft inmiddels heel veel kinder- en jeugdboeken op zijn naam staan. Hij weet hoe hij een goed, spannend, leuk en boeiend verhaal moet vertellen. Dat geldt ook bij de drie verhalen die in ‘Pleingeheimen’ staan. De auteur beschrijft herkenbare situaties voor zijn doelgroep, waardoor de verhalen niet alleen maar leuk zijn om te lezen maar tegelijkertijd ook goed te volgen zijn. Kinderen zullen sommige zaken uit het boek herkennen. Dat maakt het natuurlijk extra leuk.

Door de prettige schrijfstijl is het boek fijn om te lezen of om uit voor te lezen. De drie verhalen zitten vol humor, waardoor je regelmatig om een bepaalde situatie even hardop moet lachen. Dat maakt het gewoon weer een heerlijk boek van één van mijn favoriete kinderboekenschrijvers.

‘Pleingeheimen’ bevat drie eerder verschenen verhalen over de kinderen van het Kattenpleintje, met afwisselend Steffie, Max en Mei-Lan in de hoofdrol.

Auteur: Jacques Vriens
Titel: Pleingeheimen
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 384
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000365999