Overslaan en naar de inhoud gaan

James Patterson & J.D. Barker – De kustmoorden

Al sinds hun traumatische kindertijd vertrouwen Michael en Megan Fitzgerald alleen elkaar. Ze moeten wel, na alles wat hun ouders hun hebben aangedaan. Als Michael thuiskomt en het lijk van een onbekende vrouw in zijn badkuip vindt, belt hij direct de politie. Maar als die even later op de stoep staat, hebben ze bewijs dat Michael het slachtoffer kende. Waarom kan Michael zich daar niets van herinneren?

Het mag duidelijk zijn dat iemand een gruwelijk spel met hem speelt. Terwijl Michael wordt afgevoerd naar het politiebureau, zet Megan alles op alles om haar broer vrij te krijgen. Als het dodental oploopt en de moorden steeds meer herinneringen aan hun kindertijd oproepen, begint zelfs zij te twijfelen. Hoe goed kent ze haar broer echt?

James Patterson en J.D. Barker staan allebei bekend om hun spannende (en soms zelfs gruwelijke) thrillers. Hun boeken worden heel graag gelezen. Wat levert een thriller van hen samen dan op? Ook een erg spannende en boeiende thriller weten we na het lezen van ‘De kustmoorden’.

Eerlijk is eerlijk: in het begin van deze thriller moet je er wel even inkomen. Je bent even zoekende wat voor verhaal dit gaat worden en wie er allemaal in voorkomen. Als je dat eenmaal doorhebt, kom je in een spannend verhaal terecht dat alle kanten op lijkt te gaan. Het zit vol spanning en actie, waardoor je vanaf dat moment alleen nog maar wil weten hoe het af gaat lopen. Knap gedaan door Patterson en Barker.

De personages zijn interessant en worden prima uitgewerkt. De auteurs weten het hoofd van hun lezers soms op hol te brengen door de vraag wat nu precies de rol van Michael en Megan is. Net als je dat door denkt te hebben, volgt er weer iets waardoor je het niet meer zeker weet. Dat houdt zeker de vaart in het verhaal. En dan die plottwist op het einde… die heeft niemand volgens mij zien aankomen. Aanrader voor liefhebbers van thrillers.

Auteurs: James Patterson & J.D. Barker
Titel: De kustmoorden
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 432
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022593073