Overslaan en naar de inhoud gaan

Jan Moran – De chocolatiers

Celina Savoia is zeer aangedaan door de voortijdige dood van haar echtgenoot, een professionele chocolatier. Ze besluit hun jonge zoon mee te nemen naar de zonnige Italiaanse Amalfi kust, om kennis te maken met de familie van zijn vader. Maar als ze begint aan een magisch, romantisch bestaan van chocolade maken aan zee, omringd door een liefhebbende familie, begint ze te vermoeden dat haar man niet de geliefde zoon en broer was om wie ze rouwen.

Hoewel een tweede kans op liefde binnen handbereik is, houdt het mysterie van de ware identiteit van haar man Celina tegen. Ze is vastbesloten om de waarheid te achterhalen. Samen met de broer van haar man gaat Celina, op zoek naar het verleden, naar een afgelegen Zuid-Amerikaanse cacaoplantage. Daar moeten ze het bedrog onder ogen zien dat hun levens dreigt te vermorzelen.

Het lezen van de flaptekst van ‘De chocolatiers’ nodigt meteen uit om deze roman te gaan lezen. Je bent nieuwsgierig wat er met de man van Celina Savoia aan de hand was. Wie was deze man precies? En wat hield hij verborgen voor zijn vrouw?

Ondanks je nieuwsgierigheid kost het wel wat tijd voordat je lekker in het verhaal zit. Je hebt tijd nodig om de personages te leren kennen en om te ontdekken welke rol zij in het verhaal gaan spelen. Als je dat eenmaal wat meer doorhebt, kom je terecht in een intrigerend en romantisch verhaal waarin chocolade een belangrijke rol speelt. Door de beeldende schrijfstijl van Jan Moran over met name het chocoalde-deel krijg je telkens zelf zin in iets van chocolade. Gelukkig had ik dat niet altijd binnen handbereik.

Het verhaal van ‘De chocolatiers’ is interessant genoeg om door te blijven lezen, ondanks het wat moeizame begin. Je zal zeker geen spijt krijgen als je dit boek uitleest. Moran heeft er uiteindelijk een boeiend verhaal van gemaakt, waardoor je zin krijgt om naar Italië te gaan en om lekker veel chocolade te eten.

Auteur: Jan Moran
Titel: De chocolatiers
Genre: Roman
Aantal pagina's: 369
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 9789045216768