Overslaan en naar de inhoud gaan

Jantine van ’t Klooster – Lekker in je vel

Onze huid is één groot zintuig, via je huid ervaar je de wereld om je heen. Je huid vertelt jouw levensverhaal en zegt iets over leeftijd en gezondheid. Misschien heb je ervaren hoe sterk je huid op stress en zorgen reageert? Of heb je de wens om lekkerder in je vel zitten?

‘Lekker in je vel’ is een praktische boek over je huid en hoe een en ander samenhangt met de conditie van je huid. Denk bijvoorbeeld aan wat stress met je huid kan doen of wat het voor je huid betekent als je niet goed voor jezelf zorgt. Jantine van ’t Klooster gaat uitgebreid in op de huid en ze doet dit op een fijne en duidelijke manier. Ze heeft een prettige vertelstijl, waardoor het boek prima te lezen is. Je leest dit boek niet in één ruk uit, maar dat past ook niet bij het onderwerp. Je bladert er lekker doorheen, leest een aantal hoofdstukken en gaat er dan op een later moment weer in door.

De auteur laat een aantal experts aan het woord en geeft de ruimte aan verschillende ervaringsverhalen. Ik vond het onder andere erg interessant om ervaringen van mensen met eczeem te lezen, aangezien mijn beide kinderen daar last van hebben (gehad). We zijn daarvoor regelmatig bij de dermatoloog geweest met goed resultaat, maar het blijft wel interessant om daar meer over te lezen… zeker ook van mensen die dat ook hebben (gehad).

Al met al laat ‘Lekker in je vel’ je eens even goed nadenken over hoe jij met je huid omgaat en wat je daar eventueel aan zou kunnen verbeteren, zonder dat dit belerend overkomt. Het is een handig en praktisch boek waar vrijwel iedereen iets aan heeft. Het kan zeker geen kwaad om daar eens wat meer over te lezen en wat meer mee bezig te zijn. Je hebt tenslotte maar een huid en dan is het wel belangrijk om daar zuinig op te zijn en goed voor te zorgen. Voor nu en in de toekomst!

Huidtherapeut en mindfulnesstrainer Jantine van ’t Klooster is ruim vijfentwintig jaar expert op het gebied van de huid. De zorg voor de huid is haar met de paplepel ingegoten want zowel haar moeder als oma waren schoonheidsspecialist. Het was logisch dat zij in hun voetsporen zou treden. Ze heeft als huidtherapeut tientallen jaren met huidpatiënten gewerkt en is docent huidtherapie geweest. Sinds haar opleiding aan het Radboudumc Centrum voor Mindfulness geeft ze workshops en trainingen op het gebied van de huid(zorg) en mindfulness.

Auteur: Jantine van ‘t Klooster
Titel: Lekker in je vel
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: Lucht
ISBN: 9789493272132