Overslaan en naar de inhoud gaan

J.D. Robb – Vermoorde harten

Als het dode lichaam van een zwerver gevonden wordt, lijkt het in eerste instantie niets aan de hand te zijn. Of toch wel? Met chirurgische precisie is het hart uitgesneden. Waarom is dat gebeurd? Inspecteur Eve Dallas vermoedt dat deze moord in een doofpot gestopt zal worden en dat wil ze koste wat kost voorkomen.

Ze gaat samen met haar team grondig op onderzoek uit en ontdekt dat er in verschillende steden soortgelijke moorden zijn gepleegd. De meegenomen organen verkeren echter niet in goede staat. Illegale orgaanhandel lijkt daarmee uitgesloten. Maar met welk doel worden de organen dan meegenomen?

Dallas heeft al haar tijd en energie nodig om de moorden op te lossen, maar dan wordt ze ineens beschuldigd dat ze een collega vermoord zou hebben. Lukt het Dallas om de orgaanmoordenaar te vinden én tegelijkertijd om haar eigen onschuld te bewijzen?

‘Vermoorde harten’ is wederom een geweldige thriller met Eve Dallas en haar man Roarke in de hoofdrollen. J.D. Robb (pseudoniem van Nora Roberts) weet wat een goede thriller nodig heeft. Het verhaal bevat alles wat bij daarbij hoort, namelijk spanning, sensatie, lust, moorden en sterke personages.

Ook in dit deel leren we meer over Dallas en haar verleden. Anders dan in de voorgaande delen wordt Dallas in ‘Vermoorde harten’ persoonlijk aangepakt én beschuldigd van moord. Als lezer weet je gewoon dat ze het niet gedaan heeft, maar lukt het ook dat dat bewezen wordt? Het raakt Eve enorm dat ze onterecht beschuldigd wordt van moord; het zorgt ervoor dat ze terug gevoerd wordt naar gevoelens uit het verleden. Robb beschrijft dat op een mooie en indrukwekkende wijze. Je krijgt daardoor nog meer respect voor de inspecteur.

Het verhaal leest heerlijk weg, zoals we van de auteur inmiddels gewend zijn. En gelukkig zijn er nog een heleboel delen in het vooruitzicht waar we van kunnen genieten.

Auteur: J.D. Robb
Titel: Vermoorde harten
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 364
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022573006