Overslaan en naar de inhoud gaan

J.D. Robb – Vermoorde liefde

Inspecteur Eve Dallas is nog maar amper bekomen van haar vorige zaak of de volgende gruwelijke zaak dient zich aan. Vlak voor de feestdagen vindt er een moord plaats, waarna een tweede niet lang op zich laat wachten. Het lijkt erop dat de dader een bekend kerstliedje in twaalf dagen wil laten plaatsvinden. Dallas en haar team hebben dus geen tijd te verliezen om de dader op te sporen.

Al gauw ontdekken ze dat alle slachtoffers te herleiden zijn naar de datingservice ‘Personally Yours’. Dit is een onbekende wereld voor Eve. Een wereld waarin mensen op zoek gaan naar de ware, terwijl de seriemoordenaar klaarstaat om het volgende slachtoffer te selecteren. Eve zet alles op alles om de dader te stoppen, en vergeet daarbij aan zichzelf te denken. Deze zaak herinnert haar meer dan ooit aan haar eigen verleden. Dat merkt haar man Roarke ook. Hoe ver zal Eve gaan om deze zaak zo snel mogelijk op te lossen?

‘Vermoorde liefde’ is alweer het zevende deel in de Eve Dallas-reeks. J.D. Robb (een pseudoniem van Nora Roberts) laat ook met dit verhaal weer zien wat een spannende en geweldige thrillers ze kan schrijven. In principe is elk deel los te lezen, maar voor het volledige verhaal rondom Dallas en Roarke is het raadzaam om de voorgaande delen gelezen te hebben voor je dit boek gaat lezen.

Zaten er in de eerste vertaalde delen van deze reeks soms nog storende spel- en taalfouten, daar is nu geen sprake meer van. En dat bevordert het lezen. Zodra de eerste moord heeft plaatsgevonden en Dallas samen met haar assistente Peabody aan de zaak begint, zit je meteen in het verhaal. Wie is het slachtoffer? Wie is de dader? Waarom is de dader zo extreem agressief geweest? Je zit vol vragen, waar je snel een antwoord op hoopt te krijgen.

Naarmate er meer slachtoffers zijn gevallen, komt het verhaal in een stroomversnelling. Robb beschrijft de frustraties van Eve goed. De zaak herinnert haar aan haar incestverleden, waardoor ze extra gedreven is om de dader te vinden. Ze vindt het aan de ene kant verschrikkelijk om te moeten zien wat de slachtoffers hebben moeten meemaken, maar aan de andere kant is ze zo professioneel en gemotiveerd om verdere slachtoffers te voorkomen. Dat dilemma komt duidelijk naar voren in ‘Vermoorde liefde’.

Robb heeft met Eve Dallas een prachtig personage gecreëerd. De auteur laat zien dat een verschrikkelijk verleden omgezet kan worden naar iets positiefs. Dallas zet in elke zaak alles op alles om de dader te vinden en zijn of haar straf te laten krijgen. Stukje bij beetje ontdek je als lezer wat de inspecteur allemaal meegemaakt heeft in haar jeugd en begin je haar steeds beter te begrijpen. Gelukkig hebben we nog heel wat delen te gaan in deze spannende reeks.

Auteur: J.D. Robb
Titel: Vermoorde liefde
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 368
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022572993