Overslaan en naar de inhoud gaan

Jenny Colgan – Kerstmis in het Cupcake Café

Issy Randall, de trotse eigenaresse van het Cupcake Café, is verliefd en gelukkiger dan ooit. Haar nieuwe bedrijf bloeit en ze is omringd door goede vrienden, ook al zijn haar collega’s Pearl en Caroline niet zo optimistisch over het komende winterseizoen. Issy is ervan overtuigd dat alles gaat lukken en iedereen een fijne kerst zal hebbe.

Maar wanneer haar vriend Austin een baan krijgt aangeboden in New York en de kerstdrukte in het café - met de toegenomen vraag naar haar verrukkelijke creaties - zijn tol begint te eisen, moet Issy beslissen wat haar het dierbaarst is. In december zal Issy moeten vertrouwen op al haar moed, optimisme en bakkunsten om iedereen op de een of andere manier een vrolijk kerstfeest te bezorgen.

Na het eerste deel over Het Cupcake Café is het heerlijk om hier weer even te vertoeven. Issy is terug, samen met een groot aantal bekenden uit het eerste boek. Net zoals bij het vorige deel beginnen in ‘Kerstmis in het Cupcake Café’ een aantal hoofdstukken met een recept. Heel leuk gedaan weer door Jenny Colgan.

Ik moet wel eerlijk even toegeven dat ik even aan het nieuwste verhaal in het Cupcake Café heb moeten wennen. Het lijkt in eerste instantie allemaal wat chaotisch te verlopen. Issy is op haar vertrouwde stekje, haar vriend Austin is in New York en tussendoor komen ook de andere personages af en toe aan het woord. Wanneer je eenmaal gewend bent aan deze vorm van vertellen, is het allemaal goed te volgen en ben je benieuwd waar het verhaal uiteindelijk zal eindigen. Dan ontdek je dat het leuk is om over al die bijzondere personages van Het Cupcake Café te lezen, waarbij kleine Louis wederom je hart steelt.

Colgan heeft een mooie boodschap in het verhaal verwerkt voor haar lezers, die in de ontknoping duidelijk naar voren komt. Daarmee zorgt ze voor een mooie afsluiting van dit verhaal. De auteur laat ruimte open voor een eventueel derde deel, maar of dat er ooit gaat komen… ‘Kerstmis in het Cupcake Café’ is niet hét ultieme kerstboek (daarvoor had Kerstmis wat meer benadrukt mogen worden in het boek), maar het is wel een heerlijk verhaal om in de donkere dagen richting Kerstmis te lezen en het zorgt er zeker voor dat je zin hebt in een lekkere cupcake met een kopje thee of koffie of warme chocolademelk.

Auteur: Jenny Colgan
Titel: Kerstmis in het Cupcake Café
Serie: Het Cupcake Café
Genre: Roman
Aantal pagina's: 288
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024591862