Overslaan en naar de inhoud gaan

Jeroen C. Muts – Er was eens… een verhaal

Wie kent de openingszin ‘Er was eens…’ niet? Sprookjes maar ook andere vormen van korte verhalen openen veelal met deze zin. Maar hoe schrijf je nu eigenlijk een kort verhaal? Daar gaat Jeroen C. Muts op in in het boek ‘Er was eens… een verhaal’.

Het is namelijk niet niks om een verhaal te gaan schrijven. Waar begin je? Hoe zorg je dat het af komt? Welke valkuilen kunnen er op je pad komen? Deze en vele andere vragen worden beantwoord. Door middel van theorie en praktijkopdrachten krijg je voldoende houvast om zelfverzekerd aan je eigen verhaal te beginnen. Klaar? Schrijven maar!

Veel mensen dromen ervan om een eigen boek te schrijven. Ik ook! Maar veel mensen durven de stap niet te nemen om er daadwerkelijk mee te beginnen. Dat geldt ook voor mij. Genoeg ideeën in mijn hoofd, maar op de een of andere manier neem ik niet de volgende stap om daadwerkelijk iets op papier te gaan zetten. ‘Er was eens… een verhaal’ is een goed uitgangspunt om mee te beginnen.

Meteen vanaf de inleiding geeft de auteur duidelijke uitleg. De theorie en de praktijkopdrachten worden afgewisseld. Het is geen droge stof die je aan het lezen bent; het wordt op interessante en leuke wijze verteld. Erg leerzaam voor iedereen die een (kort) verhaal wil schrijven. Het cursusboek is voor zowel groepen als individuelen geschikt. Je kunt de lesstof prima thuis bestuderen en uitvoeren.

Muts verduidelijkt de theorie met voorbeelden, waardoor het allemaal nog duidelijker voor je wordt. In elk hoofdstuk ga je vervolgens zelf aan de slag. Je kunt de theorie meteen omzetten naar de praktijk. Ik heb het boek nu alleen maar doorgelezen, maar ik ben zeker van plan om de opdrachten nog uit te gaan voeren.

Wil je een extra zetje om nu écht aan je eigen verhaal te beginnen? Lees dan ‘Er was eens… een verhaal’ en ga daar lekker mee aan de slag. Om de slotwoorden van de auteur te gebruiken: Bedankt voor het lezen en ik hoop in de toekomst iets van jou te mogen lezen!

Auteur: Jeroen C. Muts
Titel: Er was eens… een verhaal
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 88
Uitgeverij: VanDorp Educatief
ISBN: 9789461851123