Overslaan en naar de inhoud gaan

Jessika Devert en Annika Devert – Alle dagen Kerst

Emelie, een moeder van drie, is haar leven behoorlijk beu. Sinds de vader van haar kinderen naar Gambia is vertrokken, heeft ze moeite om alle ballen in de lucht te houden. Het valt niet mee om de eindjes aan elkaar te knopen, haar baan is saai en ondanks aandringen van haar oudste dochter durft ze niet aan Tinder te beginnen.

Net wanneer alles uitzichtloos lijkt, ontvangt ze een onverwachte brief - een brief die haar leven voorgoed zal veranderen. Het blijkt dat Emelie een huis op het eiland Sardinön heeft geërfd. Maar bij aankomst krijgt ze de schrik van haar leven. Het huis zit namelijk tot de nok toe vol met kerstspullen!

Emelie aarzelt, maar als de kinderen besluiten dat ze op het eiland willen blijven, duurt het niet lang voordat de permanente verhuizing uit Växjö een feit is. Het enige dat nu nog rest is het vinden van de antwoorden op twee vragen: Bloeit er iets tussen haar en Andreas, de knappe nieuwe buurman? En wat moet Emelie in vredesnaam met al die kerstspullen doen?

In ’Alle dagen Kerst’ volg je het verhaal vanuit Emelie. Je leert haar stukje bij beetje beter kennen, waardoor je een steeds beter beeld van haar kunt vormen. Op sommige momenten wil je haar een spreekwoordelijke schop onder haar billen geven. Zonder iets weg te willen geven van het verhaal: er zijn bepaalde handelingen en gedachten die je als lezer niet goed snapt. Ergens past dat ook wel bij het karakter van het hoofdpersonage, mede door zaken die ze uit het verleden heeft meegemaakt.

Jessika Devert en Annika Devert hebben verder een fijne (feelgood)roman geschreven. Door de beeldende schrijfstijl kun je je een goed beeld vormen van het huis dat Emelie geërfd heeft. Je ziet de kerstversieringen zo voor je en je hoort de kerstdeurbel bij wijze van spreken telkens afgaan. Heerlijk… zeker in deze tijd van het jaar!

Het verhaal van ‘Alle dagen Kerst’ verloopt niet geheel verrassend. Bepaalde zaken zie je al van verre aankomen; soms zelfs nog eerder dan de personages zelf. Al met al hebben de zussen Devert een leuke (kerst)roman geschreven.

Auteurs: Jessika Devert en Annika Devert
Titel: Alle dagen Kerst
Genre: Roman
Aantal pagina's: 385
Uitgeverij: Saga Egmont
ISBN: 9788726922608