Overslaan en naar de inhoud gaan

Jill Mansell – Versier me dan

Als Cleo op een begrafenis opeens oog in oog staat met haar vroegere klasgenoot Johnny schrikt ze zich rot. Hij was een erge pestkop, waar ze nog steeds vele nare herinneringen aan heeft.

Vlak daarna lijkt haar hele wereld in te storten. Haar geweldige vriend Will blijkt getrouwd te zijn en twee kinderen te hebben. En het huwelijk van haar zus Abbie en zwager Tom staat op springen. Cleo zweert mannen voorlopig even af. De deuk in haar zelfvertrouwen is voorlopig wel groot genoeg. Totdat daar ineens de liefste man van de wereld opduikt…

‘Versier me dan’ is een heerlijk, luchtig boek zoals we van Jill Mansell gewend zijn. Na een paar hoofdstukken heb je als lezer al door welke personages uiteindelijk bij elkaar horen, maar het duurt natuurlijk even voordat zij dat zelf ook doorhebben. Dat past uitstekend bij het genre chicklit.

Het verhaal leest lekker weg. Mansell zorgt ervoor dat je vrij snel in het verhaal zit en dat je binnen korte tijd de verschillende hoofdpersonages kent. Het is gewoon een heerlijk boek om tussendoor te lezen, bijvoorbeeld na het lezen van een heftige thriller. Cleo is een hartstikke leuk personage die je nu eindelijk eens een echte liefde gunt in plaats van weer een of andere foute man. Datzelfde geldt voor haar beste vriend Ash. Praten lukt hem in zijn radioprogramma ontzettend goed, maar in het echt tegen een leuke vrouw heeft hij daar heel wat meer moeite mee. De auteur zet hen op een leuke manier neer.

Ondanks de voorspelbaarheid is ‘Versier me dan’ een prima boek om te lezen. Soms is het fijn om niet teveel te hoeven nadenken en gewoon lekker te lezen.

Auteur: Jill Mansell
Titel: Versier me dan
Genre: Chicklit
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
ISBN: 9789021803586