Overslaan en naar de inhoud gaan

J.K. Rowling – Harry Potter en de geheime kamer

Na een geweldig eerste jaar op Zweinstein moest Harry voor de zomervakantie terug naar zijn oom, tante en neef. Hij vindt het er nog steeds verschrikkelijk en hoort jammer genoeg helemaal niets van zijn vrienden Ron en Hermelien. Gelukkig komt daar halverwege de vakantie verandering in en heeft Harry toch nog een leuke zomer.

Na een spannend en enerverend eerste jaar hoopt Harry dat zijn tweede jaar op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus een stuk rustiger zal verlopen. Niets blijkt minder waar te zijn. Harry en Ron komen meteen op hun eerste schooldag al in de problemen en moeten zich vanaf dan gedeisd houden. Maar hoe doe je dat als er aanslagen plaatsvinden, een vreemde stem te horen is en een bijzonder dagboek te lezen is…?

‘Harry Potter en de geheime kamer’ is het tweede deel in de Harry Potter-reeks. Voor de mensen die het eerste deel niet gelezen hebben (zijn die er überhaupt ;-)), geeft J.K. Rowling beknopt uitleg over Harry Potter en wat er in het vorige deel gebeurd is. Gelukkig is dit niet storend voor als je ‘Harry Potter en de steen der wijzen’ al wel gelezen hebt.

De auteur laat ook in dit deel haar fantasie de vrije loop. Vliegende auto’s, een potje Zwerkbal, een nieuwe docent met een wel heel groot ego zijn slechts een paar zaken die in het boek voorkomen. Het is gewoon weer genieten geblazen. De personages die in het vorige boek voorbij kwamen, spelen vrijwel allemaal ook nu weer een rol. En daarnaast is er plaats voor nieuwe personages, zoals het jongere zusje van Ron. Je leert iedereen weer een beetje beter kennen en komt meer te weten over de grote vijand Volde… uhm, hij-die-niet-genoemd-mag-worden.

Het verhaal is prettig geschreven en leest lekker vlot weg. Voor je het weet, ben je alweer een heleboel hoofdstukken verder. ‘Harry Potter en de geheime kamer’ is spannend, boeiend en op z’n tijd grappig. Zoals ik mijn vorige Harry Potter-recensie beëindigde: ik verheug me alweer op het volgende deel.

Auteur: J.K. Rowling
Titel: Harry Potter en de geheime kamer
Genre: Fantasy
Aantal pagina's: 254
Uitgeverij: Manteau Jeugd
ISBN: 9789022320839