Overslaan en naar de inhoud gaan

Jochem Myjer – De Gorgels

Midden in de nacht wordt Melle wakker. Er zit een vreemd wezentje op de rand van zijn bed. Het lijkt wel een bolletje wol, met armpjes en beentjes en twee harige, puntige oren. Maar als Melle het licht aandoet, is het wezentje verdwenen. Als hij er op school over vertelt, lacht iedereen hem uit. Zelfs papa, die bioloog is, zegt dat het onzin is, dat zulke wezentjes niet bestaan. Maar Melle weet zeker wat hij gezien heeft…

Mijn jongste nichtje (9 jaar) kreeg voor haar verjaardag het boek ‘De Gorgels’. Ze had het daarvoor al eens bij de bibliotheek geleend en was laaiend enthousiast over dit boek. Ik was natuurlijk ontzettend benieuwd waarom. Ik wist wel dat Jochem Myjer een kinderboek had uitgebracht, maar ik had het nog niet gelezen. Gelukkig mocht ik het boek van mijn nichtje lenen toen zij op vakantie was. En nu ik het gelezen heb, snap ik haar enthousiasme helemaal.

Met ‘De Gorgels’ heeft Myjer bijzondere, leuke en interessante wezentjes gecreëerd. Dankzij de leuke tekeningen die erbij staan, komen de wezentjes nog meer tot leven. Het verhaal leest prettig en vlot. Het is ideaal voor jonge kinderen om zelf te lezen of om uit voorgelezen te worden. De vaders, moeders, opa’s, oma’s, ooms en tantes… en wie het ook allemaal mogen voorlezen: ook jij als volwassene zal dit boek met veel plezier lezen.

Dankzij de korte hoofdstukken kun je gemakkelijk elke avond een paar ervan voorlezen voor het slapengaan. Alhoewel… als je eenmaal in dit spannende verhaal zit, wil je het liefste meteen weten hoe alles afloopt. Gelukkig voor alle fans is Myjer bezig met een tweede deel. Daar zullen veel kinderen (én volwassenen) naar uit kijken!

Auteur: Jochem Myjer
Titel: De Gorgels
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 136
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025867898