Overslaan en naar de inhoud gaan

Joe Berger – Lars Leugenaar: De stinkende waarheid

Het is zomervakantie en Lars Leugenaar heeft grootse plannen: er is een openluchtvoorstelling van de film van zijn grote held Steenwolf. Daar moet hij natuurlijk heen! Maar zijn moeder heeft het gehad met zijn leugens. Hij moet haar beloven om de hele zomer niet meer te liegen, anders mag hij niet naar de voorstelling toe. En alsof dat nog niet moeilijk genoeg is, moet hij er ook nog achter zien te komen waarom zijn kat Pudding ineens van die vieze scheetjes laat!

‘De stinkende waarheid’ is het tweede deel over Lars Leugenaar. Wat heeft Joe Berger er een leuk en grappig verhaal van gemaakt. Het boek staat vol leuke tekeningen en grappige situaties. Sommige zaken zullen zeker herkenbaar zijn voor de jonge doelgroep, zoals de blijdschap wanneer de zomervakantie is begonnen en het uitkijken naar iets heel leuks.

Berger heeft een fijne en toegankelijke schrijfstijl voor zijn primaire doelgroep. Hij gebruikt geen te moeilijke woorden en hij zorgt voor herkenning. Ook de tekeningen in ‘De stinkende waarheid’ dragen bij aan het leesgenot. Je ziet op die tekeningen van alles gebeuren, waardoor het verhaal nog meer tot leven komt. Heel leuk gedaan.

Met Lars Leugenaar heeft de auteur een erg leuk personage gecreëerd. Zo te lezen is zijn verhaal aan het einde van dit tweede deel nog niet uitverteld… dus er zullen waarschijnlijk nog wel meer delen gaan verschijnen. Kom maar op!

Auteur: Joe Berger
Titel: De stinkende waarheid
Serie: Lars Leugenaar
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 240
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020672824