Overslaan en naar de inhoud gaan

Jojo Moyes – Een leven na jou

Nadat Louisa – Lou – Clark zes maanden lang intensief met Will heeft geleefd, is ze niet meer dezelfde persoon als daarvoor. Ze is niet langer een doorsneepersoon met een doorsneeleven. Door een bizar ongeluk wordt ze echter gedwongen om weer terug bij haar familie te gaan wonen. Ze krijgt meteen het gevoel dat ze weer vastgeroest zit.

Lichtelijk gedwongen meldt ze zich aan voor een groepscursus rouwverwerking. Haar medecursisten – inclusief de aantrekkelijke Sam – helpen haar om een nieuw perspectief te vinden. Dan stormt iemand uit Wills verleden zich in het leven van Lou en blijkt alles ineens weer anders te zijn. Lukt het Lou toch om een nieuwe start te maken of blijft ze in het verleden vastzitten?

Het verhaal leest lekker vlot door dankzij de beeldende schrijfstijl en de onverwachte wendingen. Jojo Moyes heeft diverse verrassingen in petto voor Louisa… en voor de lezers. Lou is een heerlijk personage. Het lijkt in dit tweede deel alsof ze weinig is veranderd, maar stiekem…

Je leest ‘Een leven na jou’ met een lach en een traan. Het vormt een mooie afsluiting van Lou’s verhaal. En het laat zelfs nog ruimte over voor een eventueel derde deel. Wat mij betreft, mag dit deel ook verfilm worden. En dan graag met dezelfde Louisa als in ‘Me before you’.

‘Een leven na jou’ is een prachtig vervolgverhaal op ’Voor jou’. Moyes weet hoe ze een lezer aan het huilen kan krijgen. Lees deze boeken trouwens op de juiste volgorde om alles goed te kunnen volgen.

Auteur: Jojo Moyes
Titel: Een leven na jou
Genre: Roman
Aantal pagina's: 432
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026139550